Tusgen

Opholder seksuelt forbundet, når du har Crohns sygdom

De fleste mennesker med Crohns sygdom kan nyde opfyldte sexliv. Dog kan ubehagelige symptomer eller følelsesmæssige problemer til tider dæmpe dit ønske. Nogle behandlinger for Crohns sygdom, såsom kirurgi eller visse lægemidler kan også forstyrre intimitet.

Sex og intimitet gå en lang vej mod at forbedre vores livskvalitet. Hvis du sigter til at opretholde en stærk fysisk forbindelse med din partner, kan du overveje disse forslag til bedre intimitet.

Åbne op

Det er normalt for partnere til at føle en vis vrede, hvis deres elskede er syg og uinteresseret i sex. Selvom det kan være svært, er det vigtigt at dele disse følelser og arbejde dem ud. Ellers kan vrede og frustration vokse, og du vil begge føler sig uelsket.

Hvis du ikke er i humør, taler om, hvad der holder dig tilbage. Prøv ikke at skjule, hvordan du føler fysisk eller følelsesmæssigt. Deling hvad der vedrører du rent faktisk kan bringe dig tættere på din partner.

Coping for mænd

Mange faktorer kan påvirke en mands seksualitet, hvis han har Crohns sygdom. Ingen sexlyst? Nogle gange, steroid medicin er skyld.

Problemer med at holde en erektion? Impotens er ikke usædvanlig, og det meste af den tid, det er midlertidig. Nogle lægemidler mod Crohns sygdom kan medføre et fald i seksuel funktion. Så kan kirurgi, selv om det er sjældent. For at opretholde erektioner, overveje receptpligtig medicin eller en erektion ring, som er en stoffri løsning. Før du starter eller stoppe nogen form for medicin, skal du sørge for at tale med din læge.

Coping for kvinder

Blandt kvinder med inflammatorisk tarmsygdom som Crohns, sindsstemningslidelser, såsom depression forstyrrer ofte intimitet. Hvis du beskæftiger sig med depression, overveje at tale med en rådgiver eller terapeut. En anden mulighed er en støttegruppe, der tilbyder en komfortabel, opmuntrende miljø for folk med Crohns sygdom for at lufte og dele løsninger om parforhold og andre spørgsmål.

Utilfredse med din krop? Det er ikke ualmindeligt for symptomer på Crohns sygdom at have en negativ effekt på kropsbillede. Medicin som prednison også kan påvirke kropsbillede ved at bidrage til vægtøgning. Når du tænker om din krop, kan du prøve at fokusere på det store billede-alle de aspekter, der gør dig attraktiv.

Smertefuld samleje? Din læge kan være i stand til at ordinere en hormonel creme eller stikpille, som du indsætter i din vagina. Hvis vaginal tørhed er et problem, kan en smørende gelé også hjælpe. Og undgå rygning, der forårsager vaginal tørhed.

Hvis du bruger en pose

Nogle mennesker med Crohns sygdom har operation for at fjerne endetarmen og bære en ekstern pose til at indsamle affald. Dette kan være en vanskelig justering, især når det kommer til intimitet. Hvis du ikke vil have din partner til at se din pose, kan du dække det op med en kort natkjole eller en specielt designet dækker. Mange mænd bære et bredt bælte-lignende belægning, som beskytter posen.

Hvis du er bekymret for lækage, tømme posen og sørg for at det er sikkert, før din romantisk tid. Under sex, så prøv at eksperimentere med forskellige holdninger, så posen ikke er i vejen.

Intimitet uden sex

Hvis dine symptomer handler op og samleje er bare ikke en mulighed, overveje at udforske måder at være seksuelt intime uden at have samleje. For eksempel kan kysse, kramme og massage bidrage til at skabe en følelse af varme og forbundethed. Andre valgmuligheder omfatter manuel stimulation, oralsex og onani. Alle kan indarbejdes i kærlighed spil på en måde, der er behagelig og fremmer intimitet.

Men du engagere seksuelt, vælge aktiviteter, der er sjovt og acceptabel for både dig og din partner.