Tusgen

Behandlingsmuligheder for Crohns sygdom

Behandlingen er kommet en lang vej for mennesker med inflammatoriske tarmsygdomme (IBDS) såsom Crohns. En række medicinske og kirurgiske metoder er nu tilgængelige for hjælpe med at styre din sygdom.

Mens der stadig ingen kur mod Crohns sygdom, kan finde den rigtige behandling planen hjælpe dig med bedre at styre sygdommen, mens du nyder et produktivt, tilfredsstillende liv. Målene for behandlingen er at kontrollere inflammation, rette ernæringsmæssige mangler, og lindre symptomer, såsom mavesmerter, diarré og blødning fra endetarmen.

Der er ingen standard behandling til mennesker med Crohns. Individualiseret behandling planer er baseret på placering og sværhedsgraden af ​​din sygdom, komplikationer, og din tidligere svar til medicinske behandlinger.

Medicinsk behandling

De vigtigste mål for medicinsk behandling for Crohns er at opnå remission, eller fravær af symptomer, og for at forhindre flare-ups. Medicin gør dette ved at kontrollere tarmbetændelse, der forårsager mange symptomer på IBD. Der er i øjeblikket fem kategorier af lægemidler, der anvendes.

1.. Aminosalicylater

De aminosalicylater er first-line medicin til både at opnå og opretholde remission. Disse stoffer hjælper kroppen kontrol inflammation og er effektiv i behandling af mild til moderat episoder og forebyggelse af tilbagefald.

2. Kortikosteroider

Kortikosteroider eller steroider for korte, er stærke, hurtigt virkende anti-inflammatoriske lægemidler, der har været en grundpille for behandling af Crohns flare-ups siden 1950'erne. De fleste patienter se en forbedring i deres symptomer inden for få dage at starte steroider.

Steroider er generelt bruges til kortvarig behandling til den lavest mulige dosis. De behøver ikke forhindre flare-ups. Kortikosteroider er sjældent bruges til vedligeholdelsesbehandling, da langvarig brug kan føre til mange bivirkninger, herunder forhøjet blodtryk, øget risiko for infektion, vægtøgning, højt blodsukker, og svækkede knogler ( osteoporose ).

3. Immunmodulatorer

Lægemidler, som svækker eller ændrer kroppens immunsystem er også anvendes til behandling af Crohns sygdom. De arbejder, fordi Crohns synes at være forårsaget af et overaktivt immunsystem. Disse stoffer mindske kroppens betændelsesreaktion.

Immunmodulatorer har tendens til at blive brugt i Crohns patienter, som:

  • Må ikke reagere på aminosalicylater, antibiotika eller kortikosteroider

  • Har steroid-afhængige sygdom eller ofte kræver steroider

  • Har oplevet bivirkninger med kortikosteroidbehandling

  • Nødt til at opretholde remission

4.. Biologiske behandlinger

Biologics er de nyeste klasse af IBD narkotika og er gensplejsede medicin. De er fremstillet af produkter af levende organismer, herunder proteiner, gener og antistoffer. Biologics interferere med IBD inflammatorisk respons ved at målrette specifikke proteiner, der spiller en rolle i stigende eller faldende inflammation.

Fordelen ved biologiske behandlinger er, at de er målrettet mod specifikke spillere. I modsætning til steroider, som har en tendens til at undertrykke hele immunsystemet, biologiske virker selektivt.

5.. Antibiotika og diarre

Antibiotika er almindeligt anvendt til behandling af bakteriel overvækst i tyndtarmen af ​​Crohns patienter. Reducerende bakterier forårsaget af fistler, strikturer, bylder, eller før kirurgi kan også hjælpe med at undertrykke den intestinale immunsystem.

Adskillige medicin bruges til at lindre diarré og crampy mavesmerter. Crohns patienter, der bliver dehydreret på grund af diarré, kan også behandles med væske og elektrolytter når nødvendigt.

Kirurgisk ledelse

På trods af alle de fremskridt inden for medicinsk behandling, vil de fleste patienter med Crohns tiden kræve kirurgi på et tidspunkt. Kirurgi kan bruges til at hjælpe med at kontrollere eller lindre symptomer på Deres sygdom eller for at rette komplikationer.

En type kirurgi indebærer at fjerne en del af tarmen. Dette hjælper ofte mennesker med Crohns sygdom, men som medicinsk behandling, er det ikke en kur. Kirurgi eliminerer ikke sygdommen, så det er ikke ualmindeligt for folk med Crohns at have mere end én operation.

At finde den rigtige plan

Det er vigtigt at huske, at Crohns sygdom normalt går igen på forskellige tidspunkter i løbet af et menneskes liv. De skiftende mønster af Crohns betyder, at du måske nødt til at ændre behandling planer på forskellige punkter i dit liv. Men med den rette behandling plan på plads, kan folk med Crohns gavn af lange perioder med remission, når de er symptomfri.