Tusgen

Vaccinationer

Vaccinationer

Vaccinationer (også kaldet vaccinationer) er billeder, der hjælper med at beskytte børn og voksne mod alvorlige og livstruende sygdomme. Vacciner hjælper dig med at udvikle immunitet over for visse bakterier før tid-før man bliver syg. Lær mere om vaccinationer ›

Børnevaccinationer: få fakta

Hvis du er forælder til et lille barn, kan du blive forvirret om sikkerheden af ​​immuniseringer. Du har måske hørt, at vacciner forårsager livstruende bivirkninger eller kan føre til andre sygdomme. Eller du har måske læst, at vacciner ikke er nødvendige længere.

"Mange af disse myter er foreviget på internettet," siger Robert S. Baltimore, MD, en pædiatrisk smitsom sygdom specialist i New Haven, Conn, og talsmand for Den Europæiske Academy of Pediatrics (AAP). "I nogle tilfælde har det været et problem at uddanne folk. Talrige papirer og undersøgelser har bakket op sikkerhed og succes for vacciner."

Lær mere om børnevaccinationer ›

Den læge, der opdagede vacciner

Med al den opmærksomhed i medierne på den nye afgrøde af "killer virus," det er nemt at glemme, at nogle af de mest ødelæggende bugs nogensinde at plage menneskeheden er blevet udslettet.

Overvej kopper. De sidste laboratorieprøver sidde under lås og slå i frosne hætteglas i Atlanta og Rusland. Men to århundreder siden, lige før en engelsk land læge ved navn Edward Jenner trådte frem for at angribe det, kopper dræbte folk i tusindvis.

Lær mere om den læge, der opdagede vacciner ›

Retningslinjer for vaccinationer

Vaccination er nøglen til at forebygge sygdom blandt den almindelige befolkning. Vacciner til gavn for både de mennesker, der modtager dem, og de sårbare, uvaccinerede mennesker omkring dem, fordi infektionen ikke længere kan sprede. Desuden vaccinationer reducere antallet af dødsfald og invaliditet fra infektioner, såsom mæslinger, kighoste og skoldkopper.

Selv børn får de fleste af de vaccinationer, voksne også nødt til at holde up-to-date på visse vaccinationer, herunder skoldkopper, sæsonbestemt influenza, stivkrampe, difteri, kighoste (kighoste), mæslinger, fåresyge, røde hunde, zoster, human papillomavirus ( HPV hos kvinder), pneumokok (polysaccharid), hepatitis A og B, influenza, og meningokok. Børnesygdomme såsom mæslinger, fåresyge og skoldkopper kan forårsage alvorlige komplikationer hos voksne.

Lær mere om retningslinjer for vaccinationer ›

Voksen vaccinationer: Er du up-to-date?

Immuniseringer er ikke kun for børn. Voksne har brug for vaccinationer, også.

Selv børn får de fleste af de vaccinationer, voksne også nødt til at holde up-to-date på visse vaccinationer, herunder stivkrampe, difteri, kighoste (kighoste), mæslinger, fåresyge, røde hunde, skoldkopper, zoster, human papillomavirus (HPV) i hunner, pneumokok (polysaccharid), hepatitis A og B, influenza, og meningokok. Immuniseringer er vigtigt for voksne såvel som børn. Her er hvorfor: Voksne, som aldrig har modtaget børnevaccinationer kan opleve alvorlige komplikationer fra disse sygdomme som en voksen. Vacciner indeholder døde eller svækkede bakterier, der udløser immunsystemet til at reagere og opbygge immunitet. Spørg din læge, hvilke af følgende skud du kan have brug for.

Lær mere om voksne vaccinationer ›

Særlige vaccinationer til rejser

Før rejser til enhver destination uden for Europa, er det vigtigt at gennemgå din vaccinationsprogram med din læge. Dette bør ske så langt som muligt i forvejen, således at eventuelle særlige vaccinationer kan planlægges og administreres. Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) anbefaler, at personer, der planlægger at rejse gennemgå vaccinerne nedenfor med deres læge, før rejsen.

Lær mere om vaccinationer for rejser ›