Tusgen

Træthed

Kronisk træthedssyndrom

Kronisk træthedssyndrom (CFS) er en invaliderende sygdom karakteriseret ved dyb træthed, uanset hvor meget hvile, du får. Lær mere om kronisk træthedssyndrom ›

Hvad er kronisk træthedssyndrom?

Sygdommen var engang kendt som "yuppie influenza" og kronisk Epstein-Barr syndrom på grund af sin mistanke link til denne virussygdom. Men mere end 15 år efter kronisk træthed og immun dysfunktion syndrom (CFIDS) trådte offentlighedens søgelys, forskerne lært lidelsen er mere end udbrændthed blandt unge i byerne fagfolk, og det er ikke virus-relaterede.

Selvom årsagen er stadig ukendt, CFIDS stadig bærer et stigma, der frustrerer folk med sygdommen.

Lær mere om kronisk træthedssyndrom ›

Kronisk træthedssyndrom stadig et mysterium

Forestil dig følelsen knogle-træt i flere måneder, uanset hvor meget søvn du får.

Picture være i stand til at udrette kun halvt så meget hver dag, som du brugte til - med intet oplagt at redegøre for din udmattelse. Det er livet for mennesker, der lider af kronisk træthedssyndrom.

Langvarig træthed

Kronisk træthedssyndrom (CFS) er en sygdom præget af overdreven, langvarig træthed, der ikke er mindsket med hvile eller forårsaget af anden sygdom. Det er to til fire gange hyppigere hos kvinder end mænd, og normalt påvirker mennesker i alderen 40 og 50 år.

Læs mere om dette mystiske syndrom ›

At leve med en kronisk sundheds-sygdom

Læring du har en kronisk sygdom, er skræmmende. Afhængigt af, hvad det er, og de behandlingsmuligheder til rådighed, kan du føle panik eller trist i bedste fald.

Men at lære om din sygdom og gør dit bedste for at styre det kan hjælpe dig med at leve et mindre bange og mere ekspansiv liv.

Forståelse kroniske sygdomme

I modsætning til akutte sygdomme som ondt i halsen, forkølelse eller influenza, som stort set kan behandles og kort varighed, kan kroniske sygdomme vare i måneder, år eller et helt liv.

Sygdomme som gigt, astma, kronisk obstruktiv lungesygdom, diabetes, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, hepatitis C, AIDS og visse kræftformer er nogle velkendte kroniske sygdomme. Nogle mindre kendte dem omfatte kronisk træthedssyndrom, fibromyalgi, irritabel tyktarm og Parkinsons sygdom.

Lær mere om at leve med en kronisk sundhed sygdom ›

Diagnosticering af kronisk træthedssyndrom

CFS diagnose afhænger af to kriterier:

  1. Sværhedsgrad og varighed: Den alvorlige og kroniske træthed varer mere end seks måneder, og andre medicinske sygdomme er blevet udelukket.

  2. Række symptomer: Patienten har fire eller flere af symptomerne på CFS.

En specifik behandling for CFS har endnu ikke vist sig effektiv. Vitamintilskud og medicin har nogle terapeutiske fordele for nogle CFS patienter, men mange behandlinger bare lindre symptomerne på CFS.

Lær mere om diagnosticering CFS ›