Tusgen

Stress

Stress fakta

Stress er kroppens naturlige reaktion på enhver form for efterspørgsel, der forstyrrer livet som sædvanligt. Det kan producere fysiske, mentale og følelsesmæssige symptomer, der kan påvirke alle dele af kroppen. Læs mere om stress ›

Sidespor din stress

Hvis du er som de fleste mennesker, du håndtere stress på daglig basis. En nylig undersøgelse foretaget i 2007 af den europæiske Psychological Association fandt, at stress er et stort problem i USA. For eksempel

  • En tredjedel af befolkningen lever med ekstrem stress, og næsten halvdelen (48 procent) mener, at deres stress-niveau er steget i de seneste fem år

  • Penge og arbejde er de førende årsager til stress for 75 procent af mennesker. Det er en dramatisk stigning i forhold til 59 procent rapportering stress i 2006.

  • Næsten halvdelen af ​​alle mennesker rapporterer, at stress har haft en negativ effekt på både deres personlige og professionelle liv.

  • Stress forårsager 54 procent af folk til at kæmpe med folk tæt på dem.

  • Mange mennesker (op til 77 procent) angiver at have fysiske symptomer og psykiske symptomer relateret til stress i den sidste måned.

Lær mere om sidetracking din stress ›

Stress kan pakke på pounds

Nogle mennesker reagerer på forestående deadlines, finansielle problemer, forholdet nedsmeltninger og andre vanskeligheder ved at spise mindre. Men hvis du reagerer på ekstra stress ved at spise mere, kan du ende op med ekstra pounds.

Heldigvis kan du tage skridt til at undgå stress-relaterede vægtøgning. Til at begynde, overveje, hvilken af ​​følgende problemer, du er tilbøjelig til, og derefter tage skridt til at modvirke din sædvanlige adfærd, siger vægtkontrol Information Network.

Behavior: du ikke har tid til at forberede sunde måltider.

Hvis det at have en masse at gøre betyder mindre tid til at shoppe for friske frugter og grøntsager og andre sunde ingredienser, kan du være mere tilbøjelige til at få fat i fastfood eller orden højt kalorieindhold, højt fedtindhold takeout måltider.

Lær, hvordan stress kan pakke på pounds ›

Stress kan øge din risiko for hjertesygdom

Stress er en normal del af livet. Stress kan komme fra fysiske årsager, såsom ikke at få nok søvn eller har en sygdom. Det kan komme af psykiske årsager, såsom ikke at have penge nok, eller død af en elsket en, eller mindre dramatiske årsager, såsom hverdagens forpligtelser og pres, der gør du føler at du ikke er i kontrol.

Din krops reaktion på stress er designet til at beskytte dig, men hvis det hele tiden er aktiveret det kan skade dig. Undersøgelser tyder på, at høje niveauer af cortisol fra kronisk stress kan øge blod-kolesterol, triglycerider og blodtryk. Disse er traditionelle risikofaktorer for hjertesygdom.

Lær, hvordan stress kan øge din risiko for hjertesygdomme ›

Håndtering af arbejdsrelateret stress

Stress på arbejdspladsen er meget personlig. Nogle mennesker trives i hæsblæsende job (tror skadestuen sygeplejersker, politifolk og flyveledere), hvor at gøre en fejl kan sætte folks liv på spil.

Men bare fordi resten af ​​os ikke ville vare en dag i sådanne højtryks-miljøer betyder ikke, vores job er mindre stressende. Korte frister, endeløse papirarbejde, lejlighedsvis harmdirrende kunde og møder, der trækker på i timevis, at sætte os endnu længere bagud, kan alle forårsage stress.

Med andre ord, det er ikke det job, der skaber stress, det er den måde, en person reagerer på de uopsættelige og krav den enkelte arbejdsplads miljø, der gør ham eller hende stresset eller energi.

Lær mere om arbejdsrelateret stress ›

Afspændingsteknikker, der virkelig virker

Alle oplever stress og dens virkninger. Kortsigtede virkninger af stress omfatter hovedpine, overfladisk vejrtrækning, søvnbesvær, angst og maveproblemer. Langsigtet kronisk stress kan øge risikoen for hjertesygdomme, rygsmerter, depression, vedvarende muskelsmerter, og et svækket immunsystem, ifølge det nationale institut for Occupational Safety and Health.

Kronisk stress kan påvirke dine følelser og adfærd ved at gøre dig irritabel, utålmodig, mindre begejstrede dit job, og endda deprimeret.

For at holde stress på et minimum og reducere dens virkninger på dit liv, er du nødt til at finde og praktisere sunde måder at håndtere det, rådgiver Europa Academy of Family Physicians. Prøv følgende teknikker til at se, hvad der virker bedst for dig.

Lær mere om afspændingsteknikker, der virkelig arbejde ›

Brug yoga til at lindre stress

For at bekæmpe stress, mange mennesker henvender sig til meditation eller andre mentale stress reduktion værktøjer. Men stress skaber også fysisk reaktion i kroppen, og som sådan, kan styres med motion-især med yoga.

"Stress sender hele fysiske system i overdrive," siger Garrett Sarley, president og CEO for Kripalu Center for Yoga & Health i Lenox, Massachusetts "musklerne spændte, hjertet slår hurtigere, vejrtrækning mønstre ændrer sig, og hvis årsagen stress er ikke afbrudt, kroppen udskiller flere hormoner, der øger blodsukkeret, hæve blodtrykket. Yoga er en af ​​de få stress-relief værktøjer, der har en positiv effekt på alle kroppens systemer, der er involveret. "

Lær mere om at bruge yoga til at lindre stress ›