Tusgen

Prævention

Prævention

Prævention, også kendt som prævention, refererer til enhver aktivitet, medicin eller udstyr, der anvendes til at forhindre graviditet. Lær mere ›

Top former for prævention

Vidste du, at utilsigtede graviditeter tegner sig for næsten halvdelen af ​​alle graviditeter i Europa? Hvis tiden ikke er den rette for dig at blive gravid, kan du være forvisset om, at der er mange muligheder for seksuelt aktive kvinder, der ikke er klar til eller ikke ønsker at få børn.

Lær mere om de øverste former for prævention ›

Prævention / prævention

Prævention refererer til enhver aktivitet, medicin eller udstyr, der anvendes til at forhindre graviditet. Der findes mange typer af prævention til rådighed for kvinder, der ikke ønsker at blive gravid. Beslutningen om, hvilken metode er den rigtige for dig, bør ske med din læge, såvel som med din partner.

Lær mere om prævention og fødselskontrol ›

Prævention: pillen

P-piller indeholder hormoner, der medvirker til at forhindre graviditet. De hormoner stoppe æggestokkene i at frigive et modent æg. Pillerne er ordineret af din sundhedspleje udbyder. Der er mange typer af p-piller til rådighed. Hvis du har bivirkninger fra én type pille, så fortæl din sundhedsplejerske. Han eller hun kan være i stand til at ordinere en pille, der virker bedre for dig.

Lær mere om p-piller ›

Prævention: kondomer

Et kondom er en kappe, som danner en barriere mellem penis og vagina. Kondomer kan bruges alene eller sammen med andre former for prævention for at yde beskyttelse mod graviditet. Latex kondomer er den eneste form for prævention, der beskytter mod seksuelt overførte sygdomme (STD).

Få flere oplysninger om effektiviteten af kondomer ›

IUD (spiral)

En spiral (IUD) er en lille T-formet enhed. Det er placeret i livmoderen ved din sundhedsplejerske. IUD'en forhindrer graviditet ved at ændre omgivelserne i livmoderen. Der er 2 typer af IUDs: hormonfrigørende pessarer og hormon-fri pessarer. Din læge, kan tale med dig om, hvilken type der er bedst for dig.

Lær mere om spiraler ›

Prævention: tid-release hormoner

Visse hormoner kan hjælpe med at forhindre graviditet. Hormoner som dem, der anvendes i p-piller kan tages i andre former. Disse skal ordineres af din sundhedspleje udbyder. Fordi der er meget lidt for dig at gøre, kan du finde en af ​​disse metoder lettere at holde sig til end piller. Bivirkninger for denne metode vil variere afhængigt af tid-frigivelse hormon du bruger. Tal med din læge, for at få flere oplysninger.

Lær mere om tid-release hormoner ›