Tusgen

Hvordan man kan forbedre din mentale sundhed

Hvordan er din mentale sundhed? Har du nogensinde spekuleret over, om det er så godt som det kunne være? Eller hvad du kan gøre for at forbedre eller styrke den?

Hvis ikke, kan du blive overrasket over at erfare at der er en masse du kan gøre for at opnå og opretholde en god mental ligevægt.

"De fleste mennesker er ivrige efter at optimere deres fysiske sundhed, men har tendens til at ignorere tilstanden af ​​deres psykiske velvære, hvilket er uheldigt, fordi der er meget, der kan gøres for at opretholde mental sundhed," siger Alan Keck, Psy.D., en psykolog i Altamonte Springs, Florida, og en talsmand for Florida Psychological Association.

Mental sundhed afhænger af mange faktorer, hvoraf nogle af dem ud over en persons kontrol.

"Alligevel en mentalt rask person demonstrerer modstandskraft i modgang," siger Dr. Keck. "Og at være proaktiv ved at tage skridt til at støtte din mentale og følelsesmæssige sundhed kan hjælpe dig med at vedligeholde det selv i tider med tvang."

Opretholde balancen i dit liv

"De krav, skabt af 24/7 e-mail og mobiltelefon opkald er ikke befordrende for et godt psykisk helbred eller familieliv," siger Dr. Keck. "Det er vigtigt på et tidspunkt på dagen for at afbryde fra dine elektroniske gadgets og være i nuet."

Selvfølgelig arbejde er vigtigt, men ved at respektere din personlige tid og skabe grænser mellem arbejde og hjem, opretter du en rigere livserfaring og et sted at trække sig tilbage.

Slut med andre

Den sociale støtte af venner og familie kan give en buffer til ensomhed, depression, stress og isolation, kan som alle forringe den mentale sundhed.

Hold kommunikationslinjerne åbne og vedligeholde gode relationer med kære. Tal med dem om dine udfordringer, og lytte til, hvad de har at sige.

Bo fysisk sunde

Spis en sund kost, motion regelmæssigt, få tilstrækkelig søvn, og ikke misbruger alkohol eller ulovlige og receptpligtig medicin.

"The sind og krop er ikke adskilt, og er uløseligt forbundet," siger Dr. Keck. Dårlig fysisk sundhed kan forringe mental sundhed-og psykiske lidelser, såsom depression eller angst, kan påvirke fysiske sundhed.

Tag afspadsering

Ud over at være sjovt, ferier, at frigøre dig fra arbejde og din dag-til-dag stressfaktorer er vigtige i at opretholde mental stabilitet.

Administrer stress i dit liv

Der er ingen måde at fjerne alle de problemer, du står over for, men du kan reagere proaktivt.

"Årtiers forskning har bekræftet, at mennesker, der har en daglig rutine at hjælpe dem med at dekomprimere er sundere mentalt og fysisk, end dem der ikke gør," siger Dr. Keck. "For mange mennesker, der tager 15 til 20 minutter en gang om dagen for at meditere og rense deres sind af bekymringer og distraktioner er en effektiv og praktisk måde at håndtere pres."

Søg hjælp

Tal med din sundhedspleje udbyder eller en mental sundhed professionel, hvis du mener, du kan blive ramt af depression, angst eller anden psykisk sundhedsproblem. Jo før du søger hjælp, jo før kan du vende tilbage til helhed.

"At have en god mental sundhed tager beslutsomhed, engagement og anerkendelse af de ting, du kan gøre for at støtte det," siger Dr. Keck. "Som det er tilfældet i kroppen, er det lettere at forhindre en psykisk sygdom end at helbrede en. Træffe valg hverdag at styrke din mentale og følelsesmæssige sundhed er umagen værd. "