Tusgen

Rød gær ris og kolesterol

Q. Mine sidste to blodprøver viste at min kolesterol er for høj. Min læge vil have mig til at tage et statin stof, men jeg vil hellere bruge et naturligt middel. Jeg så en annonce for rød gær ris, der siger, at det er lige så effektive som statiner, og jeg kan få det uden recept - men skulle jeg?

A. "All-naturlige" produkter har en indlysende appel. Husk dog, at naturlige produkter er sammensat af kemiske stoffer - og i tilfælde af rød gær ris, kan disse kemikalier overraske dig.

Rød gær ris dannes ved en kemisk reaktion mellem ris og en særlig gær (Monascus purpureus). Fermenteringen reaktion frembringer en familie af kemikalier kaldet monacolins, som kan sænke kolesterol ved at hæmme leveren enzymet HMG-CoA reduktase. Det gør denne naturprodukt lyd temmelig lægemiddel - og det bør, eftersom statiner lavere kolesterol på nøjagtig samme måde. Faktisk er en af ​​de mest potente monacolins mevinolin, som blev opkaldt lovastatin da det blev den første statin stof til at blive godkendt i USA i 1987.

Da de aktive ingredienser i rød gær ris produkter er dybest set statiner, er det ingen overraskelse, at de virkelig lever op til påstanden om, at de sænker kolesterolindholdet i blodet. Men rød gær ris produkter kan også producere statin-lignende bivirkninger, herunder muskelskader og leverbetændelse.

Forudsat, at du har brug for en statin at reducere dit kolesteroltal og hjerte-risiko, bør du få det fra rød gær ris eller en receptpligtig medicin? Efter min mening, er svaret klart. Fordi rød gær ris er solgt som en "kosttilskud", FDA regulerer ikke indholdet. Indholdet Monacolin kan variere fra mærke til mærke og parti til parti, så det er umuligt at vide, hvor godt et bestemt produkt kan arbejde. Ligeledes kan nogle produkter indeholde sundhedsskadelige forureninger, så det er umuligt at være sikker på et bestemt produkt er sikkert.

Red gær ris er en medicin, men fordi det er forklædt som et kosttilskud, er det ikke spiller efter de samme regler, der regulerer over-the-counter og receptpligtig medicin. Det gør det risikabelt. FDA har foreslået at forbyde rød gær ris som en ikke-godkendt form for den godkendte medicin lovastatin. Det giver mening for mig. Og hvis cent og dollars er på dit sind, overveje dette. Mange forsikringer dækker statiner, og nogle apoteker sælge generiske lovastatin for så lidt som 5€ om måneden, hvilket er væsentligt mindre end de fleste røde gær ris præparater.

Ligesom du, jeg tiltrukket af alle naturlige retsmidler, så længe de er sikre, effektive og økonomisk overkommelig. I tilfælde af kolesterol, de naturlige midler, der opfylder denne standard er kost, motion og vægtkontrol.

- Harvey B. Simon, MD
Redaktør, Harvard Mænds Sundhed Watch