Tusgen

Infertilitet

Infertilitet fakta

Barnløshed betyder, at et par ikke er i stand til at blive gravid eller blive gravid efter mindst et år med at forsøge. Selv undfange et barn kan synes enkel og naturlig, vores kroppe processer er ganske kompliceret. Lær mere om barnløshed ›

Infertilitet test

Hvilken slags tests vil hjælpe mig med at finde ud af, hvorfor jeg har problemer med at blive gravid?

Infertilitet påvirker omkring 15% af alle par forsøger graviditet. Årsagen findes i den mandlige omkring 20% ​​af tiden, og i den kvindelige omkring 40% af tiden. Faktorer, der involverer begge parter er til stede omkring en tredjedel af tiden. Ingen specifik årsag er fundet i omkring 15% af par.

Lær mere om infertilitet test ›

Chlamydia kan føre til infertilitet

En masse af os ikke klar over, at nogle seksuelt overførte sygdomme (STD) kan forårsage nogen symptomer, hvilket betyder at du kan have en STD og ikke kender det. Og nogle kønssygdomme kan føre til barnløshed, graviditet uden for livmoderen eller kroniske underlivssmerter.

Klamydia er en af ​​disse sygdomme. Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) anslår, at mere end 2,8 millioner mennesker er smittet hvert år.

Klamydia er mest almindelig hos seksuelt aktive unge voksne. Mere end halvdelen af ​​alle infektioner involvere mennesker alderen 18 til 24 år. Du kan få klamydia i løbet af oral, vaginal eller anal seksuel kontakt med en inficeret partner. Sygdommen kan forårsage penis udledning hos mænd og infertilitet hos kvinder. Det kan også forårsage alvorlige helbredsproblemer i nyfødte af inficerede mødre.

Lær mere om klamydia og infertilitet ›

Underlivsbetændelse: førende årsag til infertilitet

Pelvic inflammatory disease (PID) er forårsaget af bakterier, ofte den samme type af bakterier, der er ansvarlig for en række seksuelt overførte sygdomme såsom gonorré og klamydia. I nogle tilfælde, PID udvikler sig fra bakterier, der har tilbagelagt gennem vagina og livmoderhalsen ved hjælp af en spiral (IUD).

PID kan påvirke livmoder, æggeledere og / eller æggestokkene. Det kan føre til bækken adhæsioner og arvæv, der udvikler sig mellem de indre organer, der forårsager løbende bækkensmerter og muligheden for en ektopisk graviditet (det befrugtede æg bliver implanteret uden for livmoderen). Venstre ubehandlet, kan infertilitet udvikle sig. I virkeligheden, en i 10 kvinder med PID bliver ufrugtbar. Hvis venstre ubehandlet, kan PID også føre til kronisk infektion. Desuden, hvis PID ikke er diagnosticeret tidligt nok, kan bughindebetændelse og betændelse i væggene i bughulen og bækken hulrum udvikle sig.

Lær mere om underlivsbetændelse ›

Mange årsager til barnløshed

Barnløshed er defineret af European Society for Reproductive Medicine (ASRM) som en sygdom i det reproduktive system, der svækker kroppens evne til at udføre den grundlæggende funktion af reproduktion. Selv undfange et barn kan synes at være enkel og naturlig, den fysiologiske proces er ganske kompliceret og afhænger af den korrekte funktion af mange faktorer, herunder følgende, som anført af ASRM:

  • Produktion af sunde sædceller af manden

  • Produktion af sunde æg af kvinden

  • Ublokerede æggelederne, der tillader sædceller til at nå ægget

  • Sæden evne til at befrugte ægget

  • Evnen af ​​det befrugtede æg til at blive implanteret i livmoderen

  • Tilstrækkelig embryo kvalitet

Lær mere om de mange årsager til barnløshed ›