Tusgen

Rejser med HIV

For folk med human immundefekt virus (HIV), den virus, der forårsager aids, kan rejse udgøre nogle særlige risici. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC), rejser, især til udviklingslandene, kan øge risikoen for at pådrage opportunistiske infektioner. Disse infektioner er benævnt opportunistisk fordi en person er svækket immunsystem giver infektion mulighed for at udvikle sig.

Særlige forholdsregler, der bør tages, hvis du rejser med hiv, omfatter følgende:

  • Kontakt din læge eller en rejse medicin ekspert så tidligt som muligt om de sundhedsmæssige risici, der findes i de områder, du planlægger at besøge. Din læge kan tilbyde forslag om at holde sig sund på steder, hvor visse sygdomme kan udgøre særlige trusler. Spørg om navne på læger, der behandler hiv i de områder, du planlægger at besøge.

  • Under rejse til udviklingslandene, mennesker smittet med hiv er på et meget højere risiko for mad og vandbårne sygdomme, end de er i Europa. Tag ekstra forholdsregler for at undgå ubehandlede fødevarer, og sørg for alt vandet er enten kogt eller flaskevand.

  • Rejsendes diarré er et fælles problem. Carry en tre-til syv-dages levering af medicin til at behandle det. Kontakt din læge for at få flere oplysninger om passende medicin for dig.

  • Vandbårne infektioner kan også skyldes at synke eller endog at blive udsat for nogle vandområder under fritidsaktiviteter. Reducere din risiko for disse infektioner ved at være omhyggelig med ikke at sluge vand, mens svømning, og for at undgå svømning eller vade i vand, der kan være forurenet.

  • Tag forholdsregler mod insekt-bårne sygdomme i områder, hvor dette er et problem. Brug insektbekæmpende med DEET og myg-netting behandlet med permethrin, mens sove i områder, hvor malaria, dengue feber eller andre insekt-bårne sygdomme er udbredte. Mennesker med hiv-infektioner opfordres til at undgå områder, hvor gul feber er fundet.

  • Tuberkulose er meget almindelig i hele verden og kan være meget alvorlige i mennesker med hiv. Undgå hospitaler og klinikker, hvor tuberkulosepatienter behandles og være sikker på at blive testet, når du vender tilbage til Europa.

  • Tag alle medicin som foreskrevet af lægen.

  • Hvis du er på en speciel diæt, holde sig til din madplan så meget som muligt, mens du rejser.

  • Tag alle de samme forholdsregler, som du tager i hjemmet for at forhindre overførsel af HIV til andre.

Vaccination information for personer med hiv

Spørg din læge om særlige vaccinationer, som kan være nødvendig, før du rejser. Sørg for, at alle dine rutinemæssige vaccinationer er up-to-date. Dette er især vigtigt for børn med HIV som rejser.

Der er andre særlige overvejelser om vaccinationer. Generelt dræbt virus vacciner er sikre for mennesker med HIV, men kan de ikke have en optimal effektivitet i disse mennesker. Levende virus vacciner bør undgås af folk med fremskreden HIV og lave CD4-celletallet. Visse sygdomme udgør særlige risici, så gennemgå din rejseplan grundigt med din læge til at vurdere områder, der kan være farlige at besøge.

Rådfør dig med din læge eller CDC for mere information om specifikke vaccinationer, du kan få brug for, før du rejser.