Tusgen

Fortæl dit diabetesteam, hvordan du føler dig under behandling for prostatakræft

Behandle din kræft for at få de bedste resultater er vigtig. Men din livskvalitet også betyder noget. Lad din læge og sygeplejerske, hvis du oplever nogen bivirkninger eller ubehag. Sørg for at du fortæller din læge eller sygeplejerske, hvordan disse problemer påvirker din dag-til-dag liv. Dit diabetesteam er der for at hjælpe dig med at administrere dine symptomer samt til at behandle din kræft.

Det er normalt at bekymre dig om eventuelle problemer, du kan have. Du kan spørge dig selv: "Er kræft værre? Er de behandlinger, der arbejder?" Tal med din læge og sygeplejerske om dine bekymringer. Du skal også til at lade dem vide så meget om problemet som muligt. Hold regnskab med følgende oplysninger og bringe det til dine aftaler.

  • Hvad problemet er. Beskriv problemet ( diarré, depression, appetitløshed), som du er bekymret. Vær så specifik som muligt. Medtag hvordan det føles. For eksempel, hvis du har ubehag eller andet sted, er det kløende, ømme, eller brændende?

  • Hvor problemet er. Er der et bestemt område, der er berørt, såsom maven eller hovedet? Vær så specifik som muligt.

  • Da det begyndte. Hvor længe har du haft problemet? Har du først mærke til problemet før eller efter en behandling? Vidste du have det, før du begyndte behandlingen? Er det et konstant problem? Er det værre eller bedre på bestemte tidspunkter? Betyder det komme og gå?

  • Hvor slemt det er. Hvis du skulle rangere problemet på en skala fra 0 til 10 (0 = ikke dårligt, 10 = værst), hvor ville det rang?

  • Triggers, der gør problemet bedre eller værre. Er der visse aktiviteter eller miljøer, der påvirker dine symptomer?

  • Hvordan problemet påvirker din dag-til-dag liv. Har du haft til at stoppe alle aktiviteter på grund af problemet? Har dit liv ændret sig på grund af problemet?

  • Hvad du i øjeblikket gør for at håndtere symptomerne. Er det hjælper? Vær sikker på at dele nogen supplerende eller alternative behandlingsformer, du forsøger muligvis derhjemme.

Det kan hjælpe dig med at holde et diagram over dine symptomer. Dit diagram ser måske noget som dette.

Prøve symptom sporing diagram

Dato

Symptom

Intensitet bedømmelse

(0-10)

Ledelse

(Hvad har du lavet? Virkede det?)

Prøve:

3 januar

Smerte

Jeg forsøgte at se en sjov video, men jeg kunne ikke betale opmærksomhed. Jeg sætter en cool vådt håndklæde på min pande og lagde sig i et mørkt rum. Efter en lur, jeg følte bedre.