Tusgen

6 fakta om fedme

Vi har alle hørt advarsler, men mange af os holde få vægt. Ifølge CDC, mere end en tredjedel af amerikanske voksne, eller 35,7 procent, er overvægtige. Folk, der er overvægtige har et unormalt højt og usund andel af kropsfedt.

Dette vigtige spørgsmål om folkesundhed er nu epidemi. Ifølge CDC, forekomsten af fedme i slutningen af 1970'erne var 15 procent. I 2004 var det 32,5 procent.

En voksen, der er overvægtige har et body mass index (BMI) på 25,0 til 29,9. En voksen, der er overvægtige har en BMI på 30,0 eller derover. (Du kan finde dit BMI, formere din vægt i pounds ved 703.. Opdel svaret med din højde i inches. Opdel svaret med din højde i inches, igen. Den resulterende tal er dit BMI.)

Du ved måske allerede, at fedme er forbundet med forhøjet blodtryk, diabetes, slagtilfælde, gigt, og skadeligt kolesterol. Nyere forskning har afsløret seks fund du måske ikke kender:

Finde 1: fedme kan hæve nogle kræftrisiko

Forskere med National Cancer Institute har fastslået, at visse kræftformer i bryst (forekommer efter overgangsalderen ), tyktarm og endetarm, nyre, spiserør, bugspytkirtel, skjoldbruskkirtel, galdeblære, foring af livmoderen (endometriet), og muligvis andre kræftformer er forbundet med fedme og fysisk inaktivitet.

Finde 2: fedme er bundet til hjerteanfald hos yngre voksne

Fedme er blevet knyttet til en stigning i dødelige hjerteanfald hos unge mennesker. I mennesker i alderen 15 til 34 og CDC siger, at dødeligheden af ​​hjerteanfald steg 32 procent blandt kvinder og 10 procent blandt mænd i 1990'erne.

Finde 3: fedme kan ødelægge din dag

For dem, der er overvægtige, daglige liv i sig selv er sværere, viser undersøgelser. Simple opgaver som at bære dagligvarer, gå op ad trappen, knælende og foroverbøjet er sværere for fede. Søvnapnø, som er mere udbredt blandt svært overvægtige mennesker, er ofte en årsag til sløvhed i løbet af dagen.

Ifølge CDC, fede mennesker er også mere tilbøjelige til at have kroniske sygdomme såsom koronar arterie sygdom, type 2 diabetes og forhøjet blodtryk. Stroke, dyslipidæmi (høje niveauer af kolesterol eller triglycerider), og slidgigt er også mere udbredt blandt overvægtige mennesker.

Finde 4: fedme fremskynder pigers pubertet

En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Pediatrics konstateret, at piger, der vejer for meget tendens til at udvikle bryster og kønsbehåring i en alder af 8 eller 9, tidligere end deres jævnaldrende. Tidlig pubertet kan sætte piger i risiko for adfærds-og følelsesmæssige problemer.

Finde 5: fedme er en årsag til diabetes hos børn

Læger mener stigninger i fedme blandt bidrage til at forklare den kraftige stigning i type 2 -diabetes blandt børn. Ved type 2-diabetes, kroppen ikke er i stand til at gøre nok insulin eller bruge insulin effektivt. Eksperter mener, at flere børn i de næste 10 år vil have type 2-diabetes end type 1 diabetes. I fortiden, næsten alle børn med diabetes led af type 1-diabetes.

Den Europæiske Academy of Pediatrics, siger de fleste børn med type 2-diabetes er overvægtige. Sygdommen normalt dukker op i midten til slutningen af ​​puberteten. Børn, der får lidt motion, spiser for meget, og har en familie historie af diabetes er i størst risiko.

Finde 6: fedme hos midaldrende øger risikoen for demens

Selvom undersøgelser har knyttet fedme og diabetes til en øget risiko for demens og sygdomme som Alzheimers, National Institutes of Health siger, at forskerne stadig ikke er sikker på, om disse sygdomme faktisk forårsage dem.