Tusgen

Graviditet

Graviditet fakta

Er du spekulerer på, hvornår morgenkvalme vil ende, eller når du vil begynde at føle din baby bevæge sig? Følg denne trin-for-trin guide til at finde ud af, hvad de kan forvente under hver fase af din graviditet. Lær mere ›

Astma under graviditet

Hvis du har astma, og du bliver gravid, kan du spekulerer på, hvordan graviditeten vil påvirke dine astmasymptomer og hvis din medicin vil skade dit barn. Vær forvisset om, at med stor omhu og planlægning kan du have en sikker og sund graviditet selv med astma.

Læs mere om håndtering af astma under graviditet ›

Forberedelse til graviditet

Hvis du planlægger at blive gravid, tage visse skridt kan bidrage til at reducere risici for både dig og din baby. Korrekt sundhed, før de beslutter at blive gravid, er næsten lige så vigtig som at opretholde en sund krop under graviditeten.

Den Europæiske Academy of Pediatrics tilbyder disse to henstillinger for at mindske risikoen for SIDS:

Få prænatal pleje. Rutinemæssig prænatal pleje er afgørende for at reducere risikoen for vuggedød.

Undgå at bruge ulovlige stoffer og alkohol, og ryger ikke under graviditet eller efter fødslen.

De første par uger af graviditeten er afgørende i et barns udvikling. Men mange kvinder ikke indse, at de er gravid indtil flere uger efter undfangelsen. Planlægning og tage sig af dig selv, før at blive gravid, er det bedste, du kan gøre for dig og din baby.

Lær mere om planlagt graviditet ›

Den første trimester af graviditeten

Den første prænatale er den mest grundige. En komplet sygehistorie er taget, er foretaget en fysisk undersøgelse, samt visse test og procedurer er udført for at vurdere den indledende sundhed for mor og hendes ufødte barn. Den første prænatale kan omfatte følgende:

 • personlig medicinsk historie - dette kan omfatte tidligere og nuværende medicinske sygdomme, såsom diabetes, forhøjet blodtryk (hypertension), anæmi og / eller allergier; nuværende medicin, såsom receptpligtige og over-the-counter eller tidligere operationer

 • mødres og faderlig familie sygehistorie - herunder sygdomme såsom diabetes eller mental retardering, og genetiske sygdomme, såsom seglcelleanæmi eller Tay-Sachs sygdom

 • personlig gynækologisk og obstetrisk historie - herunder tidligere graviditeter - dødfødsler, abort, leverancer, afslutninger - og menstruation historie (dvs. længden og varigheden af ​​menstruation)

 • uddannelse - herunder en diskussion om vigtigheden af ​​korrekt ernæring, regelmæssig motion, undgåelse af alkohol, narkotika og tobak under graviditet, og en drøftelse af eventuelle bekymringer om vold i hjemmet

 • bækken undersøgelse - kan denne type undersøgelse skal udføres for at notere størrelsen og placeringen af ​​livmoderen til at bestemme alderen af ​​fosteret, at kontrollere skinkeben størrelse og struktur, eller at udføre en Pap-test (også kaldet celleprøve) til påvisning af tilstedeværelsen af ​​unormale celler.

 • laboratorieundersøgelser - dette inkluderer urinprøver (for at screene for bakterier, sukker og protein) og blodprøver (for at bestemme blodtype)

Læs mere om den første trimester ›

Det andet trimester af graviditeten

I løbet af andet og tredje trimester prænatal besøg, kan din sundhedspleje udbyder kontrollere følgende, afhængigt af din nuværende medicinske sygdom og sundhed af fosteret:

 • Eventuelle aktuelle symptomer eller gener

 • Mors vægt

 • Mors blodtryk

 • Urin test - for at detektere albumin (et protein), som kan indikere præeklampsi eller toxemia, og sukker (hvilket kan indikere hyperglykæmi)

 • Vækst, størrelse og udvikling af fosteret

 • Størrelsen af ​​livmoderen - efter cirka 12 uger af svangerskabet, kan livmoderen mærkes gennem bugvæggen

 • Højde af fundus (toppen af ​​livmoderen)

 • Fostrets hjerteslag

Det andet trimester markerer et vendepunkt for moderen og fosteret. Moderen normalt begynder at føle sig bedre, og vil begynde at vise graviditeten mere. Fosteret har nu udviklet alle sine organer og systemer, og vil nu fokusere på at vokse i størrelse og vægt.

Lær mere om det andet trimester ›

Graviditet - Den tredje trimester

I løbet af andet og tredje trimester prænatal besøg, kan din læge kontrollere følgende, afhængigt af din nuværende medicinske sygdom og sundhed af fosteret:

 • nogen aktuelle symptomer eller gener

 • mors vægt

 • mors blodtryk

 • urin test - for at detektere albumin (et protein), som kan indikere præeklampsi eller toxemia, og sukker (hvilket kan indikere hyperglykæmi)

 • position, vækst og udvikling af fosteret

 • højden af ​​fundus (toppen af ​​livmoderen)

 • fostrets hjerteslag

Når du begynder tredje trimester, kan din læge ændre tidsplanen dine prænatal besøg fra hver måned til hver anden uge. Dine prænatal besøg kan planlægges en gang hver uge i den sidste måned. Denne tidsplan vil afhænge af din medicinske sygdom, vækst og udvikling af fosteret, og din læge foretrækker.

Lær mere om den tredje trimester ›

Sund graviditet: prænatal lægehjælp

Så snart en kvinde opdager hun er gravid, skal hun etablere en tidsplan for prænatal pleje med hendes sundhedspleje udbyder for hele varigheden af ​​graviditeten. For normale graviditeter uden væsentlige komplikationer, er prænatal eksamener normalt planlagt som følger:

Denne tidsplan kan variere afhængigt af din personlige medicinsk sygdom og din sundhedspleje udbyder præferencer. Det kan være nødvendigt yderligere prænatal pleje, hvis der er nogen tidligere medicinske sygdomme (dvs. diabetes) til stede i mor og / eller hvis der opstår komplikationer, mens du bærer barnet til sigt.

Prænatal pleje kan leveres af forskellige medicinske fagfolk, herunder følgende:

 • Fødselslæge / gynækolog (OB / gynækologi) - en læge, der har specialiseret uddannelse i pleje af kvinder under graviditet, arbejdskraft og levering. Et OB-GYN også specialiseret sig i mange gynækologiske sundhedsspørgsmål.

 • Familie Læge (FP) - en læge, der har specialiseret uddannelse i den primære sundhedssektor, herunder obstetrik.

 • Nurse Practitioner - en sygeplejerske med specialuddannelse som kan give kvinders sundhedspleje. Sygeplejerske praktiserende læger er certificeret af enten det europæiske akademi for sygeplejerske praktiserende læger eller Europæiske Sygeplejersker Credentialing Center.

 • Certificeret Sygeplejerske Jordemoder (CNM) - en sygeplejerske, der har supplerende uddannelse til at passe kvinder med lav risiko graviditeter. Nogle jordemødre arbejder med læger, mens nogle arbejde på et uafhængigt grundlag. CNMS er certificeret af European College of Nurse Jordemødre.

 • Perinatologist - en fødselslæge, der har specialiseret sig i diagnosticering og behandling af komplikationer under graviditet og fødsel. Perinatologists kaldes også maternel-føtal specialister.

Lær mere om prænatal pleje ›

Komplikationer ved graviditet

Selv om de fleste graviditeter er begivenhedsløs, nogle gange komplikationer opstår. Følgende er nogle af de mere almindelige graviditet komplikationer:

 • Fostervand komplikationer
  For meget eller for lidt fostervand i membraner, der omgiver fosteret kan indikere et problem med graviditeten. For meget væske kan lægge stort pres på mors livmoder, hvilket fører til for tidlig fødsel, eller kan medføre pres på mors membran, hvilket fører til vejrtrækningsbesvær. Væsker tendens til at bygge op i tilfælde af ukontrolleret diabetes, flerfoldsgraviditet, uforenelige blodtyper eller fosterskader. For lidt væske kan indikere fødselsdefekter, væksthæmning eller dødfødsel.

Blødning i slutningen af ​​graviditeten kan være et tegn på placenta komplikationer eller en vaginal eller cervikal infektion. Kvinder, der bløder i slutningen af ​​graviditeten, kan have større risiko for at miste fostret, og hemorrhaging (bløder kraftigt). Blødning på ethvert tidspunkt under graviditeten skal indberettes til din læge straks.

Lær mere om graviditet komplikationer ›

Arbejdskraft og levering

Efter ni måneders utrolig vækst og ændringer i både moderen og fosteret, arbejdskraft (sammentrækninger af livmoderen) endelig kan begynde, signalerer indtil fødslen af ​​barnet. Mange kvinder frygter udsigten til at levere deres barn. En del af denne frygt kan henføres til det ukendte, især i første graviditeter. I stedet være proaktiv og overveje at drøfte følgende spørgsmål med din behandleren før arbejdskraft begynder:

Ligesom prænatal udvikling sker i flere etaper, så gør levering af en baby. Opført i kataloget nedenfor, vil du ikke kun finde oplysninger om de forskellige stadier af arbejdskraft, men også betydningen af ​​at give passende efter fødslen (også kaldet post-levering) omsorg for den nybagte mor og den nyfødte, som vi har givet en kortfattet overblik.

Lær mere om arbejdskraft ›

Postpartum

Når du har haft din baby og vendte hjem fra hospitalet, er du endnu ikke færdig med de fysiske overgange, graviditet bringer. Din krop fortsætter med at ændre sig efter fødslen. Dine bryster fylde med mælk og din livmoder krymper tilbage til sin regelmæssige størrelse.

Problemet med disse ændringer, mens du justerer til omsorgen for en ny baby kan være en udfordring. At bo i et godt helbred, er du nødt til at erkende, hvilke symptomer er normale, og som kræver lægehjælp.

Følgende er nogle sundhedsmæssige problemer, du kan støde på i de første uger efter fødslen og nogle forslag til, hvordan man skal håndtere dem. Ring til din læge, hvis du oplever en høj feber, stærke smerter, eller andre usædvanlige symptomer.

Lær mere om fødslen ›

Mere information om graviditet