Tusgen

Forstørret prostata

Benign prostatahyperplasi

BPH (også kaldet benign prostatahypertrofi) er en sygdom, hvor prostata bliver meget forstørret og kan forårsage problemer i forbindelse med vandladning. Læs mere om BPH eller forstørret prostata ›

BPH og andre fælles prostata problemer

Mange mænd har problemer med prostata på et tidspunkt i deres liv. Prostata er en del af den mandlige reproduktive system. Det ligger lige under blæren. Prostata omgiver urinrøret (røret, der bærer urinen ud af kroppen). Når der opstår problemer i prostata, er blæren og urinrøret ofte ramt så godt. Urin symptomer kan medføre. De mest almindelige prostata problemer er beskrevet nedenfor.

Lær mere om BPH og andre prostata problemer ›

Urinvejsinfektioner hos mænd

Mænd kan få forskellige former for urinvejsinfektioner (UVI). Vide hvilken type infektion, du har, kan hjælpe dig med at forhindre fremtidige urinvejsinfektioner.

Prostatitis

Prostatitis infektion i prostata. En urinvejsinfektion er en almindelig årsag til prostatitis. Men det er ikke den eneste årsag. Du har måske en hyppig vandladningstrang, feber eller brændende ved vandladning. Eller du kan have et bud prostata, eller en vag følelse af pres. Prostatitis behandles med en række medikamenter, afhængigt af årsagen.

Lær mere om urinvejsinfektioner hos mænd ›

Anatomi af prostata

Prostata er på størrelse med en valnød og omgiver halsen af ​​en mands blæren og urinrøret - røret, der bærer urin fra blæren. Det er dels muskulær og dels glandulær, med kanaler åbner ind i prostata del af urinrøret. Det består af tre dele: en central lap med en lap på hver side.

Læs mere om anatomi af prostata ›

Mænd over 50 har brug for årlige prostata eksamen

Prostatakræft er den hyppigste kræftform hos mænd. Det påvirker omkring 230.000 mænd hvert år. Det er nummer to morder, med 29.200 dødsfald årligt. Det gør op mere end 30 procent af alle nye kræfttilfælde hos mænd.

"Mænd over en alder af 50 har brug for at have deres prostata kontrolleret hvert år," siger Paul H. Lange, MD, en berømt Seattle urolog, kirurg og forsker inden for prostatakræft. "Hvis man er afrikansk europæisk eller har en familie historie af prostatakræft, bør du kontrolleres årligt begynder ved 45 år."

Lær hvorfor mænd over 50 har brug for årlige prostata eksamen ›

Diagnosticere og behandle BPH

Diagnosticering BPH i sine tidligere stadier kan nedsætte risikoen for at udvikle sådanne komplikationer. Forsinkelse kan medføre permanente blære skader, som BPH behandling kan være ineffektivt. Ud over en fuldstændig anamnese og fysisk undersøgelse, kan diagnostiske procedurer for BPH omfatter følgende:

  • digital rektal eksamen (DRE) - en procedure, hvor lægen indsætter en behandsket finger ind i endetarmen for at undersøge endetarmen og prostata for tegn på kræft.
  • nyre ultralyd - en non-invasiv test, hvor en transducer er gået over nyrerne producere lydbølger som hoppe ud i nyrerne, transmittere et billede af organet på en videoskærm. Testen anvendes til at bestemme størrelse og form af nyrerne og til at detektere en masse, nyresten, cyster eller anden obstruktion eller abnormitet.
Lær mere om diagnosticering og behandling af BPH ›