Tusgen

Virkeligheden bag stofskifte myter

Så vi kan virkelig ændre vores stofskifte eller vi forudbestemt til at have en slugging stofskifte? Kan vi bebrejde vores stofskifte for vores kropsvægt? Er vores alder, køn eller race spiller en rolle i antallet af kalorier vi kan spise?

Myter nr.. 1 - Vi kan præcist beregne, hvad vores kalorie behov er baseret på vores stofskifte.

En persons basale stofskifte er den mængde energi, der kræves for at opretholde basale processer, der kræves for livet. Med dagens teknologiske fremskridt, kan en persons iltforbrug og kuldioxid produktion måles nøjagtigt og bruges til beregning af en basal eller hvile stofskifte. Basal stofskiftet kun tegner sig for omkring 70 procent af det samlede energiforbrug. En persons faktiske energiforbrug er mere kompleks og afhængig af en række faktorer - nemlig termogenese (processen med fordøjelsen, indtagelse, absorption af fødevarer og regulering af kropstemperaturen), og fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet omfatter alle bevægelser - ikke bare motion. Da fysisk aktivitet eller energi udgifter er dynamisk skiftende bestanddel af livet, er det vanskeligt at virkelig beregne en persons nøjagtige energi eller kaloriefattige behov.

Energi Udgifter = basal stofskifte + termogenese + fysisk aktivitet

Myter nr.. 2 - Alder, køn og race påvirker ikke basal stofskifte.

Alle tre spille en rolle i metabolisme. Som mennesker alder, stofskiftet bremser omkring 1 til 2 procent hvert årti efter 20 år. Også på grund af deres større mængde af muskler og større organer, mænd har højere basal stofskifte end kvinder. Og flere undersøgelser viser, at der findes metaboliske rentesatsforskelle mellem racer og / eller etniske grupper. Forskere arbejder på at fastslå, hvorfor afrikanske europæiske kvinder har langsommere stofskifte end hvide kvinder.

Myter nr.. 3 - Så hvis vi holdt vores fysiske aktivitet og kalorieindtag konstant, ville vi ikke få nogen vægt? og hvis vægtøgning sker, så kalorie begrænsning er effektive?

Desværre er det ikke så let. Selv om fysiske aktivitet og kalorieindtag er vigtige variable i energi udgifter ligning, spiller andre faktorer en rolle. Først er det vigtigt at forstå, at små ændringer i enten variabel over en kort tid vil have ringe eller ingen virkning. Ser du, vores krop er så effektiv, at hvis vi sænke vores fødeindtagelse for en uge eller to uden at øge vores fysiske aktivitet, vores stofskifte langsommere for at kompensere for vores kalorieindhold mangelfuld. I tider med hungersnød, denne egenskab er nyttige, men når vægttab er målet, kan det være kvælende. Mennesker er langt mere effektive til at lagre fedt end at brænde fedt. Af denne grund er det nødvendigt at stoppe vægtøgning, før det sker. Liget blev bygget for at beskytte mod hungersnød snarere end at bekæmpe vægtøgning. Desuden kan ændringer i hormonniveauer ændre mæthed (følelsen af ​​mæthed efter et måltid), eller stofskifte. For eksempel, når skjoldbruskkirtlen frigiver utilstrækkelig thyroxin hormon, det basale stofskifte forsinker forårsager vægtstigning. Desuden to fedmerelaterede hormoner leptin og ghrelin synes at påvirke vægten. Forskere rapporterer en leptin modstand og en overproduktion af ghrelin i fede mennesker. Forskning fortsætter med at finde svar på sådanne hormonelle problemer.

Myter nr.. 4 - Så hvis vi overindulge en dag, den eneste måde at ændre den energi ligning er at udøve mere?

Fysisk aktivitet omfatter may aspekter af livet. Beskæftigelse er en nøglefaktor. Et job, der kræver stående eller konstant bevægelse giver meget mere energi udgifter end et stillesiddende kontorjob. Forskning viser, at folk, der skælde forbrænde flere kalorier. Så for at bekæmpe kampen om den bule, foretage ændringer i hver dag rutiner. Tag trappen i stedet for elevatoren. Park i bagsiden af ​​partiet og gå videre. Gå rundt i huset, mens du taler i telefon. Også anfald af motion i intervaller på 10 minutter svarer til en 30 minutters session. Så stoppe med at lave undskyldninger og gå ramte fortovet! Og tre eller fire gange om ugen tilføje yderligere 10, 20 eller 30 minutters intens motion.

Ud over at få nok fysisk aktivitet, en anden vigtig komponent er søvn. I de senere år har søvnmangel i stigende grad blevet forbundet med fedme. Eksperter mener, at ikke at få nok lukke øjnene kan forårsage ændringer i glukosemetabolismen fører til insulinresistens, en stigning i appetit, og et fald i energiforbruget. Prøv otte en nat - for at hjælpe vægten kamp!

Myter nr.. 5 - The kalorieindtag del af energien ligning tendens til at være de mest variable på en daglig basis. Så for at være sikker på ikke at overspise, bare spise fedtfattig mad? ret?

Der er en masse gode grunde til at skære dit fedt indtag. Mættet fedt og transfedt kan forårsage årsag hjertesygdomme. Og fedt har mere end dobbelt så mange kalorier pr ounce som kulhydrater og protein.

Men du stadig nødt til at reducere dit samlede kalorieindtag, hvis du ønsker at tabe sig. Gorging på fedtfattige snacks vil ikke gøre dig slank. Det bedste råd: Spis en velafbalanceret del-kontrolleret kost, herunder masser af frugt og grøntsager. Omfatte kulhydrat, protein og en lille mængde af sunde fedt i hvert måltid eller snack til energi hele dagen. Drik vand eller lavt kalorieindhold drikkevarer. Begræns sukkerholdige, højt fedtindhold elementer.

Myter nr.. 6 - For at få en ægte rettelse på din vægt, er det vigtigt at veje dig dagligt.

At miste et pund betyder ikke, du har mistet et pund fedt. Mange forhold kan påvirke det magiske tal, der vises på dit badeværelse skala. Nogle hurtig tab kostvaner pålægge et diuretikum-typen reaktion, de fleste af den tabte vægt er bare vand. Men det er vigtigt at holde din vægt i skak, men ikke besætte over hver eneste lille ændring i kropsvægt. Derfor, eksperter anbefaler vejning i to gange om ugen og handler på det nummer, hvis det fortsætter med at klatre. For eksempel er det din vægt begynder snigende opad, træffe foranstaltninger. Reducer din fødeindtagelse og øge din fysiske aktivitet.

Erfaringer: Energi udgifter er påvirket af flere direkte og indirekte variable - vigtigst, fødevareforbrug og forbrænding. Selv om det er vanskeligt præcist at beregne en persons samlede energiforbrug, kan en estimering beregnes. Det vigtigste er at være sikker på at holde ligningen i balance for at sikre vægtøgning ikke forekommer. For en gangs skyld vægten erfaringer, den sparsommelige menneskelige krop gør det vanskeligt at tabe.