Tusgen

Risici for gastrisk bypass-operation: anastomotisk utætte

Hvis du er alvorligt overvægtige og har haft problemer med at tabe, kan din læge anbefale vægttab kirurgi. Vægttab kirurgi, også kendt som fedmekirurgi, er en effektiv måde at tabe sig og reducere risikoen for vægt-relaterede problemer, såsom hjertesygdomme, diabetes, søvnapnø, og gigt.

Som med enhver operation, gastrisk bypass bærer nogle risici. Komplikationer af kirurgi omfatter infektion, blodpropper, og indre blødninger. En anden risiko er, at anastomose, den nye forbindelse skabt i dine tarme under bypass-operation, vil lække. Utætte af mavesyren og delvist fordøjet mad gennem en anastomose er en af ​​de mest alvorlige komplikationer efter bypass-operation.

Gastric bypass oversigt

Gastric bypass er den mest almindelige form for vægttab kirurgi. Under bypass-operation, er en løkke af tarmen skåret og bragt op og tilsluttes til et område støder op til din mave. Fødevarer er så omdirigeret forbi din mave til et område længere ned i dit fordøjelsessystem. Da mad vil nu uden om din mave, er din krop ikke absorbere så mange kalorier, og du vil føle fuld hurtigere efter at have spist.

Din læge kan foreslå denne operation, hvis du har et body mass index (BMI) på 40 eller højere, eller hvis du har et BMI på 35 eller højere sammen med alvorlige vægt-relaterede, helbredsproblemer. Et BMI på over 40 betyder typisk, at du er mindst 100 pounds overvægt.

Symptomer på anastomotiske utæt

Anastomoselækager forekomme i 2 til 6 procent af bypass procedurer, afhængigt af typen af ​​kirurgi. En utæthed kan ske op til en måned senere, men de fleste udvikler sig omkring tre dage efter kirurgi. Symptomer på en anastomotisk lækage omfatter:

 • Hurtig hjerterytme

 • Fever

 • Mavesmerter

 • Afløb fra operationssåret

 • Kvalme

 • Smerter i skulder området

 • Lavt blodtryk

 • Nedsat urinproduktion

Jo mere overvægtig du er, jo større risiko, du er for en anastomotisk lækage. Andre risikofaktorer omfatter at være mænd, der har andre medicinske problemer udover fedme, og som har en historie af tidligere abdominal kirurgi.

Diagnosticering og behandling af anastomotisk utæt

Den mest pålidelige diagnostisk test for anastomotiske utæt er en øvre GI-serie med en CT-scanning. Dette indebærer, at farvestof inde i øvre mave-området og derefter at tage computer-styret røntgenstråler at se, om farvestoffet er utæt gennem anastomose. Hvis du har en negativ eksamen, men stadig har symptomer, kan lægen gøre en akut operation for at lede efter en lækage.

Det medicinske team behandle en anastomotisk lækage vil sandsynligvis tage disse trin:

 • Give antibiotika via en IV.

 • Dræn enhver infektion forårsaget af lækagen, reparer lækagen, eller lave en ny anastomose.

 • Stop alle mundtlige fodringer. Du kan blive fodret gennem et rør, der går direkte ind i din tarm, før lækagen er helet.

Risici for anastomotisk utæt

En utæt anastomose kan forårsage blødninger og infektion, indtil det er behandlet. Langsigtede komplikationer kan omfatte ardannelse eller en dræning tarmkanalen gennem huden kaldes en fistel. Lungebetændelse er en anden farlig komplikation, fordi mavesyren kan spilde i lungerne.

Hvis du overvejer gastrisk bypass operation for fedme, drøfte proceduren omhyggeligt med din læge. Den samlede risiko for alvorlige komplikationer bør afvejes mod risikoen for en fortsat fedme. Husk, at gastrisk bypass operation fungerer bedst, når det kombineres med langsigtede, sunde valg af livsstil, der involverer god ernæring og regelmæssig motion.