Tusgen

Øvelse for den alvorligt uegnet

Du har været ude af form før, men denne gang er det alvorligt. Du kan ikke gå på tværs af et rum uden huffing og puster. Dine arme bliver trætte udpakning en indkøbspose. Du bærer mere og mere overskydende kropsvægt. Og du kan ikke huske sidste gang, du fik nogen reel motion.

Hvis du ser dig selv i dette billede, du har grund til bekymring. Du kan simpelthen uegnet eller du kan have underliggende medicinske sygdomme, berøve dig udholdenhed. Før nærmer et træningsprogram, se din sundhedspleje udbyder. Hvis det viser sig, at du er simpelthen uegnet, er det tid til at begynde dit træningsprogram. At være uegnet fratager dig af kvalitet og nydelse af livet. En stillesiddende livsstil også medfører risiko for alvorlige sygdomme og tidlig død.

Fordele ved motion

Det omvendte er også tilfældet. Regelmæssig motion kan i høj grad forbedre din livskvalitet, reducere risikofaktorer og vende udviklingen af ​​nogle sygdomme.

"Man kan høste betydelige fordele, selvom din sofa-kartoffel livsstil allerede er begyndt at tage en vejafgift," siger Wayne Miller, Ph.D., en øvelse videnskab specialist i Washington, DC "Udfordringen er at udvikle de holdninger og færdigheder at gøre udøve en vedvarende del af dit liv. "

Det kræver engagement og organisation, selv for dem, der er i relativt god form eller moderat aktiv. Hvis du er seriøst uegnet, vil opgaven sandsynligvis være hårdere.

For eksempel:

  • Du bliver nødt til at bryde fri fra måneder eller år af stillesiddende vaner og begynde at se dig selv som en aktiv person, måske for første gang.

  • Du kan også have underliggende sundhedsmæssige problemer forbundet med langvarig inaktivitet, såsom ekstra vægt, højt blodtryk, kredsløbsproblemer eller sukkersyge. Før du begynder enhver fitness aktivitet, tjekke med din sundhedspleje udbyder til at afgøre, om du har nogen sundhedsmæssige sygdomme, der udøver kan påvirke. "Hvis du har en underliggende sundhed sygdom, er det vigtigt at få den under kontrol," siger Dr. Miller. Hvis du har diabetes, for eksempel, lære at overvåge blodsukkeret og foretage de nødvendige justeringer i kosten før og efter aktiviteterne. Hvis du har forhøjet blodtryk, skal du sørge for dit blodtryk reagerer normalt at udøve.

  • Og, selvfølgelig, hvis du ikke har besteget en bakke i et stykke tid, vil du sandsynligvis nødt til at gå langsomt i starten og tage nogle pauser undervejs.

"Bare gør hvad du kan," opfordrer Kathie Davis, administrerende direktør for San Diego-baserede IDEA, sundhed og fitness Association of Fitness Professionals. "Når du er lige begyndt, enhver aktivitet er bedre end ingenting. Hvad er vigtigt er at vælge aktiviteter, du nyder og opholder sig med dem."

Gør dig klar til succes

"At øge dine chancer for succes på lang sigt, og for at mindske risici, være velinformeret, før du starter dit træningsprogram," siger Dr. Miller. "Vær realistisk omkring, hvad du ønsker at udrette og gøre en seriøs forpligtelse til at gøre det."

Her er nogle strategier:

  • Sæt mål. Overvej, hvad sundhed fordele, du gerne vil opnå: lavere blodtryk, øget kondition, sundere kropssammensætning (flere muskler, mindre fedt). Beslut med din læge den bedste måde at kortlægge dine fremskridt.

  • Vær realistisk. Få smart om, hvad motion kan gøre for dig-og hvor hurtigt. I almindelighed, for hvert år, du har været stillesiddende, tager det en eller to måneder af motion at gøre op for det, du har tabt i fitness.

  • Hvis det er muligt, starter med en professionel. I hvert fald i begyndelsen, er det vigtigt at arbejde med en træner eller fysioterapeut, der er bevidst om din sygdom, og hvem der kan hjælpe dig med at designe en sikker, effektiv program. Hvis du har underliggende sundhedsmæssige problemer, bør de hjælpe dig med at overvåge virkningerne af motion og foretage de nødvendige justeringer.

  • Put fitness front og center. Ethvert program, der afhænger af dig at komme tidligt eller barbering tid fra andre aktiviteter er usandsynligt at vare. I stedet finder noget, du er villig til at give op-som at se, at natlige gameshow, eller komme hjem øvelse udstyr og motion, mens du ser de natlige game show.

"Tænk på motion som enhver anden langvarigt forhold. Der er behov for og fortjener reelle kvalitet tid," siger Dr. Miller. "Du ønsker at passe motion ind i dit liv, ikke presse det i."