Tusgen

Forebyggelse af fedme

Fakta om forebyggelse

Fedme er en kronisk sygdom, der påvirker et stigende antal børn og unge såvel som voksne. Fedme blandt børn i USA er fordoblet siden 1980 og har tredoblet for unge. Omkring 17 procent af børn i alderen to til 19 betragtes som overvægtige sammenlignet med over 66 procent af de voksne, der betragtes overvægtige eller fede.

Tidligere debut af type 2 -diabetes, hjerte-karsygdomme, og fedmerelaterede depression hos børn og unge er ved at blive set af sundhedspersonale. Jo længere en person er overvægtig, bliver de mere betydningsfulde fedmerelaterede risikofaktorer. I betragtning af de kroniske sygdomme og sygdomme forbundet med fedme, og det faktum, at fedme er vanskelig at behandle, forebygge er yderst vigtigt.

En primær årsag til, at forebyggelse af fedme er så afgørende i børn er, fordi sandsynligheden for fedme blandt vedvarende ind i voksenalderen menes at stige, efterhånden som barnet aldre.

Spædbørn

Ammeperioden er 20 procent mindre sandsynlighed for at udvikle diabetes og er mindre tilbøjelige til at blive overvægtige. Derfor er de længere babyer ammet, jo mindre sandsynligt er det at blive overvægtige, når de bliver ældre.

Børn og unge

Unge mennesker generelt bliver overvægtige eller fede, fordi de ikke får nok fysisk aktivitet i kombination med dårlige spisevaner. Genetik og livsstil også bidrage til et barns vægt status.

Anbefalinger til forebyggelse af overvægt og fedme i barndommen og ungdommen kan nævnes:

 • Gradvist arbejde for at ændre familiens spisevaner og aktivitetsniveau snarere end at fokusere på et barns vægt.

 • Være en rollemodel. Forældre, der spiser sunde fødevarer og deltage i fysisk aktivitet et eksempel, således at et barn er mere tilbøjelige til at gøre det samme.

 • Opmuntre til fysisk aktivitet. Børn skal have 60 minutters moderat fysisk aktivitet de fleste af ugens dage. Mere end 60 minutters aktivitet kan fremme vægttab og give vægt vedligeholdelse.

 • Reducer "skærm" tid foran fjernsynet og computeren til mindre end to timer dagligt.

 • Opmuntre børn til at spise, når sulten og spise langsomt.

 • Undgå at bruge mad som belønning eller tilbageholde mad som en straf.

 • Hold køleskabet fyldt med fedt-fri eller fedtfattig mælk, frisk frugt og grøntsager i stedet for sodavand og snacks højt sukker og fedt.

 • Serveres mindst fem portioner frugt og grøntsager dagligt.

 • Opfordre børn til at drikke vand i stedet for drikkevarer tilsat sukker, såsom sodavand, sportsdrikke og juice drikke.

Voksne

Mange af de strategier, der producerer vellykket vægttab og vedligeholdelse bidrage til at forebygge fedme. Forbedring af spisevaner og øge den fysiske aktivitet spiller en afgørende rolle i forebyggelsen af ​​fedme. Anbefalinger til voksne omfatter:

 • Spis 5-9 portioner frugt og grøntsager dagligt. En grøntsag servering er en kop rå grøntsager eller en halv kop kogte grøntsager eller grøntsagssaft. En servering af frugt er et stykke af små til mellemstore frisk frugt, en halv kop dåse eller frisk frugt eller frugtsaft, eller en fjerdedel kop tørret frugt.

 • Vælg fuldkornsprodukter, såsom brune ris og fuldkornsbrød. Undgå stærkt forarbejdede fødevarer fremstillet med raffineret hvidt sukker, mel, og mættet fedt.

 • Veje og måle fødevarer for at kunne få en forståelse af portionsstørrelser. For eksempel har en 3-ounce servering af kød er på størrelse med et spil kort. Undgå supersized menupunkter.

 • Balance mad "checkhæfte." Tager i flere kalorier end der er brugt til energi vil resultere i vægtøgning. Regelmæssigt overvåge vægt.

 • Undgå fødevarer, der er højt "energitæthed", eller som har en masse kalorier i en lille mængde mad. For eksempel kan en stor cheeseburger med en stor ordre af fries har næsten 1.000 kalorier og 30 eller flere gram fedt. Ved bestilling af en grillet kylling sandwich eller en almindelig hamburger og en lille salat med fedtfattig dressing, kan du undgå hundredvis af kalorier og fjerne meget af det fedt indtag. Til dessert har frugt eller et stykke engel mad kage snarere end "død ved chokolade" særlige eller tre stykker af hjemmelavede pie.

 • Husk, at meget kan opnås med rette valg i betjener størrelser.

 • Akkumuler mindst 30 minutter eller mere af moderat intensitet aktivitet på de fleste, eller helst alle, dage i ugen. Eksempler på moderat intensitet motion går en 15-minutters mile, eller lugning og radrensning en have.

 • Kig efter muligheder i løbet af dagen for at udføre selv 10 eller 15 minutter af nogle form for aktivitet, såsom at gå rundt om blokken eller op og ned et par flyvninger på trapper.