Tusgen

Til behandling af depression, skride til handling

Jeg har altid ilde at kommercielle opfordrer os til at "bare gøre det." For folk med depression, det er fornærmende - og ubrugelig - fordi den mindste opgave kan virke som et stort forhindring. Der er mange gange i livet, når du flytter fremad kræver bærende ubehag. Overgange fra midten skole til gymnasiet til universitetet, eller fra et job til et andet, udfordre os til at mestre nye færdigheder. Men folk med depression til tider har en hårdere tid i disse perioder, fordi de har mindre tillid end den gennemsnitlige person eller på grund af deres talent for at forestille sig det værste - ikke fordi de er mindre i stand til end nogen anden.

Men resultaterne af en ny undersøgelse viser, at med den rigtige form for coaching, opmuntring og uddannelse, handling kan være en temmelig effektiv behandling for depression.

Tidligere i år, en gruppe af psykologer ved University of Washington sammenlignet fire typer af depression behandling: "adfærdsmæssige aktivering," kognitiv adfærdsterapi, en antidepressive og en placebo pille.

De tildelte omkring 250 personer med depression til en af ​​de fire behandlingsgrupper Efter fire måneders patienterne i adfærdsmæssige aktivering (BA) gruppe gjorde mindst lige så godt som dem, der modtager et antidepressivt lægemiddel. Resultaterne var en overraskelse, især da standard retningslinier siger, at kognitiv terapi og antidepressiv medicin er de mest effektive behandlinger for depression.

På en måde, BA var bedre end antidepressiva - færre patienter, der fik BA droppede ud af behandlingen end at tage en pille. Også spændende: blandt de hårdest deprimerede patienter, BA var mere effektiv end kognitiv terapi.

Hvad er "adfærd aktivering terapi?"

Behavioral Aktivering er ikke en praksis for at fortælle patienterne at "bare gøre det." Det er dog en teknik, der hjælper deprimerede mennesker gør, hvad de har tendens til at undgå.

Fortalere for denne form for terapi tror det virker, fordi deprimerede mennesker har en tendens til at trække sig fra stressede situationer. De får en vis lettelse på kort sigt, fordi de spare sig selv smerten af ​​at konfrontere hårde problemer. Men de kan også gå glip af fordelene. For eksempel kan en deprimeret mand melder sig syge for at undgå en ubehagelig interaktion med en kollega. I det lange løb, men han savner ud på tilfredshed, at kunne komme fra at få sit job gjort, og tjene til livets ophold. Og undgåelse efterlader det oprindelige problem uændret. Passivitet bare gør problemerne værre og uddyber depression. Det bliver kun sværere at komme ud af sengen om morgenen.

Logic er bag BA, ikke skamme eller bebrejde den person, for hans problemer. Passivitet fratager personen af ​​tilfredsstillelse (miljømæssige forstærkere), der kommer fra at engagere sig i livet og kan hjælpe med at lindre depression. Han har lært at overvåge hans reaktioner og overholde en daglig tidsplan. Terapeuten forsøger også at hjælpe patienten afbryde cirkulære, selvkritisk tænkning og være opmærksomme på nuet og handlinger, der hjælper nå langsigtede mål.

Adfærdsterapi og kognitiv terapi adskiller sig på vigtige måder. En kognitiv terapeut vil bruge tid på at gennemgå negativ og forvrænget tænkning og selvdestruktiv overbevisninger. Ifølge den kognitive terapi model, skal tænkning ændre før adfærd. En adfærdsterapi model som BA teknik, vender det helt rundt og spørger patienten ikke at tænke for meget. Den fokuserer på simple strategier som opstilling af mål, problemløsning, og deltager til opgaven ved hånden i stedet for den overvældende store billede. De to tilgange har været tæt forbundet i de senere år gennem en tilgang, der kaldes kognitiv adfærdsterapi (CBT), som bevidst blander de to.)

Fokus på funktion

En lykkeligere liv afhænger ikke af en sejr for "bare gøre det" over "at komme i kontakt med dine følelser." Svaret, som sædvanlig, ligger et sted i midten. Du ønsker ikke et liv i slibning gennem opgaver uden at føle noget. Tricket er at vende din opmærksomhed væk fra tanker og følelser, som underminerer din funktion, og mod dem, der fremmer den. Fortalere for adfærdsmæssige aktivering spørge deres patienter til at lægge mærke til, når de dvæle ved uproduktive tanker og tænke i stedet om direkte erfaring, som de umiddelbare seværdigheder og lugter omkring dem. Når du begynder at fungere bedre, er det lettere og mere nyttigt at gå tilbage fra en styrkeposition og forstå, hvordan dine tanker fik så negativ i første omgang.

Tager handling er ikke let for en deprimeret person at gøre på hans eller hendes egen. Så en terapeut skal være den opmuntrende coach eller personlig træner, der minder en patient af det gode, der vil komme fra at gøre vanskelige ting.

Sætte det hele sammen i praksis

Samlet, adfærdsmæssige aktivering var den mest effektive behandling i University of Washington undersøgelse. Selvom BA ikke bør erstatte CBT og antidepressiv medicin som den første behandling anbefales til depression, denne undersøgelse viser værdien af at inddrage denne teknik i en omfattende plan til behandling af depression, især i dens mest alvorlige former.

I praksis behøver du ikke at vælge en teknik frem for den anden. Du kan bruge hvad du har brug for. Forskning i depression behandling har vist os, at kombinere tilgange giver patienterne den bedste chance for at føle sig bedre og gøre det bedre. For de fleste mennesker, bør adfærd aktivering teknikker lægges ind i en blanding af psykoterapeutiske teknikker sammen med velovervejet brug af antidepressiv medicin. Med andre ord, ikke "bare" gør det - gøre det hele.