Tusgen

Oppositionel adfærdsforstyrrelse

Hvad er oppositionel adfærdsforstyrrelse (ODD)?

Oppositionel adfærdsforstyrrelse (ODD) er en adfærdsforstyrrelse, som regel diagnosticeres i barndommen, er det karakteriseret ved usamarbejdsvillig, trodsige, negativistic, irritabel og irriterende adfærd overfor forældre, kammerater, lærere og andre autoriteter. Børn og unge med ODD er mere smerteligt eller bekymrende for andre end de er nødlidende eller urolige selv.

Hvad er årsagen til oppositionel adfærdsforstyrrelse?

Mens årsagen til ODD ikke er kendt, er der to primære teorier tilbydes at forklare udviklingen af ​​ODD. En udviklingsmæssige teori foreslår, at problemerne begynder, når børnene er småbørn. Børn og unge, der udvikler ODD kan have haft en vanskelig tid at lære at adskille og blive uafhængig af den primære person, til hvem de var følelsesmæssigt knyttet. Den "dårlige holdninger" karakteristisk for ODD ses som en fortsættelse af de normale udviklingsmæssige problemer, der ikke i tilstrækkelig grad løses i den buksetrold år. Læringsteori tyder dog på, at de negativistic karakteristika ODD er lært holdninger, der afspejler virkningerne af negativ forstærkning teknikker, der anvendes af forældre og autoriteter. Brugen af ​​negativ forstærkning af forældre ses som øger hastigheden og intensiteten af ​​oppositionelle adfærd hos barnet, da det opnår den ønskede opmærksomhed, tid, bekymring, og interaktion med forældre eller myndighed tal.

Hvem er berørt af oppositionel adfærdsforstyrrelse?

Adfærdsforstyrrelser, som en kategori, er langt den mest almindelige årsag til henvisninger til mentale sundhedstjenester for børn og unge. Oppositionel adfærdsforstyrrelse er rapporteret at påvirke 1 til 16 procent af befolkningen i den skolepligtige alder. ODD er mere almindelig hos drenge end hos piger.

Hvad er symptomerne på oppositionel adfærdsforstyrrelse?

De fleste symptomer hos børn og unge med oppositionel adfærdsforstyrrelse forekomme også på tidspunkter i børn uden denne lidelse, især omkring tiderne eller to eller tre, eller i løbet af teenage år. Mange børn, især når de er trætte, sultne, eller ked, har tendens til at være ulydig, argumentere med forældre, eller trodse myndighed. Men i børn og unge med oppositionel adfærdsforstyrrelse, disse symptomer opstår oftere og forstyrre læring, justering skole, og nogle gange med barnets relationer med andre.

Symptomer på oppositionel adfærdsforstyrrelse kan omfatte:

 • Hyppige raserianfald

 • Overdreven argumenter med voksne

 • Nægter at efterkomme voksne anmodninger

 • Altid afhøring regler afvisning af at følge reglerne

 • Behavior formål at genere eller forstyrre andre, herunder voksne

 • Bebrejde andre for hans / hendes dårlig opførsel eller fejl

 • Let irriteret over andre

 • Ofte har en vred holdning

 • Tale hårdt eller uvenligt

 • Søger hævn

Symptomerne på ODD kan ligne andre medicinske sygdomme eller adfærdsmæssige problemer. Altid konsultere dit barns læge for en diagnose.

Hvordan er oppositionel adfærdsforstyrrelse diagnosen?

Forældre, lærere og andre autoriteter hos unge indstillinger barn og ofte identificere barnet eller den unge med ODD. Men en børnepsykiater eller en kvalificeret mental sundhed professionel sædvanligvis diagnosticerer ODD hos børn og unge. En detaljeret historie om barnets adfærd fra forældre og lærere, kliniske observationer af barnets adfærd, og undertiden psykologisk testning bidrage til diagnosen. Forældre, der bemærke symptomer på ODD i deres barn eller teenager kan hjælpe ved at søge en vurdering og behandling tidligt. Tidlig behandling kan ofte forebygge fremtidige problemer.

Endvidere oppositionel adfærdsforstyrrelse ofte sameksisterer med andre psykiske lidelser, herunder humørsvingninger, angst lidelser, adfærdsforstyrrelser og aDHD, øger behovet for tidlig diagnose og behandling. Rådfør dit barns læge for yderligere information.

Behandling for oppositionel adfærdsforstyrrelse

Specifik behandling for børn med oppositionel adfærdsforstyrrelse vil blive fastlagt af dit barns læge på basis af:

 • Dit barns alder, generelle sundhed og medicinsk historie

 • Omfanget af dit barns symptomer

 • Dit barns tolerance over for bestemte medikamenter eller behandlinger

 • Forventninger til forløbet af sygdommen

 • Din mening eller præference

Behandlingen kan omfatte:

 • Individuel psykoterapi. Individuel psykoterapi for ODD bruger ofte kognitive adfærdsterapi tilgange til at forbedre problemløsning færdigheder, kommunikationsevner, impulskontrol og vrede ledelseskvalifikationer.

 • Familieterapi. Familie terapi er ofte fokuseret på at foretage ændringer inden for familien systemet, såsom forbedring kommunikationsevner og familie interaktioner. Forældrerollen børn med ODD kan være meget svært og forsøger for forældre. Forældre har brug for støtte og forståelse samt hjælp til at udvikle mere effektive forældrerollen tilgange.

 • Peer-gruppe terapi. Peer-gruppe terapi er ofte fokuseret på at udvikle sociale færdigheder og samarbejdsevner.

 • Medicin. Selvom det ikke betragtes som effektiv i behandling af ODD, kan medicin bruges, hvis andre symptomer eller lidelser er til stede og lydhøre over for medicin.

Forebyggelse af oppositionel adfærdsforstyrrelse i barndommen

Nogle eksperter mener, at en udviklingsmæssig sekvens af erfaringer sker i udviklingen af ​​oppositionel adfærdsforstyrrelse. Denne sekvens kan begynde med ineffektive forældre praksis, efterfulgt af problemer med andre myndighed tal og dårlige peer interaktioner. Da disse erfaringer sammensatte og fortsætte, oppositionelle og trodsige adfærd udvikle sig til et mønster af adfærd. Tidlig opsporing og intervention i negative familiemæssige og sociale erfaringer kan være nyttige i at forstyrre rækkefølgen af ​​erfaringer, der fører til mere oppositionelle og trodsige adfærd. Tidlig opsporing og intervention med mere effektive kommunikationsevner, forældrekompetencer, konfliktløsning færdigheder og anger management færdigheder kan forstyrre mønster af negativ adfærd og mindske indblanding af oppositionelle og trodsige adfærd i interpersonelle relationer med voksne og kammerater, og skole og sociale tilpasning. Målet med tidlig intervention er at forbedre barnets normale vækst og udvikling, og forbedre livskvaliteten opleves af børn eller unge med oppositionel adfærdsforstyrrelse.