Tusgen

Depression statistikker: er de skæve?

Selv om det er sandsynligt, at livsstil og biologiske problemstillinger tegner sig for nogle forskelle i depression blandt kønnene, mange eksperter spørgsmålstegn ved pålideligheden af ​​statistikken. De hævder, at hvis undersøgelser tegnede sig for forskelle i, hvordan mænd og kvinder udtrykke og håndtere deres følelser, vil den tilsyneladende forskel i depression satser mindske eller muligvis forsvinde.

Typisk er mænd mere tilbøjelige til at vige tilbage fra at tale om deres følelser, og læger kan opdrage følelsesmæssige emner sjældnere med mænd. Depression hos mænd kan skjules bag en række fysiske klager, såsom lav energi, ømhed og smerter, tab af appetit, eller søvnbesvær. Eller problemet kan komme ud som stofmisbrug eller vrede. Selv hvis andre symptomer på depression er til stede, nogle mænd ikke føler sig trist. Alt dette gør depression vanskelig at diagnosticere hos mænd.

Hertil kommer, at mange mænd ikke føler sig trygge anerkender behovet for hjælp, hvilket gør dem mindre tilbøjelige til at søge hjælp end kvinder er. Og hvis en elsket rejser emnet, kan de ikke være villige til at indrømme muligheden af, at de er deprimerede. Men når sådanne mænd modtager behandling for depression, deres symptomer forsvinder ofte, og set i bakspejlet kan de indrømme, at de var i virkeligheden deprimeret.

Forskelle mellem kønnene

Depression er så almindeligt, at det bør betragtes som meget et problem for mænd som for kvinder. I virkeligheden, mænd er mere udsatte for den værste resultat af depression - selvmord.

Overalt i verden, depression er meget mere almindelig hos kvinder end hos mænd. I Europa er forholdet to til en, og depression er den vigtigste årsag til invaliditet hos kvinder. En ud af otte europæiske kvinder vil have en episode af svær depression på et tidspunkt i hendes liv. Kvinder har også højere Seasonal Affective Disorder, depressive symptomer i bipolar lidelse, og dysthymia.

Hvorfor kvinder så uforholdsmæssigt hårdt? Mange teorier har været fremført for at forklare denne forskel. Nogle eksperter mener, at depression er underrapporteret i mænd, måske fordi mænd kan være mindre tilbøjelige til at tale om følelser og søge hjælp for affektive sindslidelser. Der kan også være andre, mere komplekse årsager til kvinders større sårbarhed over for depression. Stress, gener og hormoner synes at spille en rolle.

Stress

Undersøgelser har vist, at kvinder er mere tilbøjelige til at rapportere, at de er stressede, mere tilbøjelige til at blive deprimeret som reaktion på en stressende begivenhed, og mere tilbøjelige til at blive udsat for visse former for alvorlig stress - især seksuelt misbrug af børn, voksne seksuelle overgreb, og vold i hjemmet.

Hverdagens erfaringer samt traumatiske dem kan fremkalde stress, der fører til depression hos kvinder. Typisk kvinder er opdraget til at drage omsorg for andre og har tendens til at arbejde længere laver husarbejde, opdrage børn, og hjælpe ældre slægtninge. En anden form for stress er fattigdom. Kvinder er i gennemsnit dårligere end mænd - især enlige mødre med små børn, der har en særlig høj rate af depression.

På den anden side, i denne kultur, mandlige selvværd ofte afhænger succes på arbejdet og fysiske færdigheder eller magt. Hvis en mands evne til i nogen af ​​disse områder bliver mindre - for eksempel, hvis han taber et job - det kan hjælpe udløse depression.

Gener

Forskere har identificeret visse genetiske mutationer, der er knyttet til svær depression - hvoraf nogle kun findes hos kvinder. Disse biologiske forskelle kunne redegøre for nogle af forskellen i satserne for depression mellem mænd og kvinder.

Hormoner

Hormonelle forandringer, der ledsager menstruation kan bringe på humørsvingninger. Kvinder med præmenstruelt syndrom (PMS) kan føle sig trist, angst, irritabel og vred. De kan også lider af grædeture, svært ved at koncentrere, og en følelse af at være overvældet eller ude af kontrol. Sommetider PMS er forveksles med depression og vice versa. I begge tilfælde er det vigtigt at tale med din læge om humørsvingninger og behandling.

Nogle kvinder rapporterer deprimeret under perimenopause, en tid med overgang, der sker i de måneder eller år før menstruation stopper. Som et resultat, er forskere undersøger, om hormoner spiller en rolle i depression omkring tidspunktet for menopausen.

Forskerne undersøger også, om ændringer i testosteron niveauer kan fremme mild til moderat depression hos mænd. Senere-life ændringer i kønshormoner er ikke så klar i mænd, som de er i kvinder, men testosteron niveauer kan falde gradvist som mænd alder.

Testosteron kosttilskud er tilgængelige og er undertiden parret med et antidepressiv, psykoterapi, eller begge til behandling af mænd med depression. Men testosteron kosttilskud har betydelige bivirkninger, herunder en øget risiko for prostatacancer, godartet forstørret prostata, hjertesygdomme og leverskader. Nogle mænd udvikler gynækomasti (bryst hævelse), hovedpine, udslæt, akne, skaldethed eller følelsesmæssig ustabilitet. Af disse grunde bør mænd begynder testosteron terapi efter omhyggelig overvejelse og en grundig diskussion med en læge.

Narkotika og terapi: En vindende kombination?

Ingen enkelt behandling - om et stof eller en stil af behandlingen - kan slå depression i alle tilfælde. Men ville du være bedre tjent med en kombination af medicin og terapi? Forskning tyder svaret er ja.

En gennemgang af flere undersøgelser betragtes data indsamlet på næsten 600 personer i behandling for svær depression. Forskerne fandt inddrivelse var hurtigere og mere tilbøjelige til at forekomme med terapi plus et antidepressivt sammenlignet med terapi alene.

En undersøgelse af 439 teenagere med svær depression fundet lignende resultater: behandling med det antidepressive Prozac sammen med kognitiv adfærdsterapi arbejdet bedre end enten behandling alene. I denne undersøgelse 18 uger efter behandlingen begyndte, 85% af dem på kombinationsbehandling forbedret sammenlignet med 69% af dem, der kun Prozac og 65% af dem, gør kun kognitiv adfærdsterapi.

Ved 36-ugers-mærket, numrene var mere ens, men kombinationsbehandling stadig kantet de andre behandlinger. Kombinationsbehandling hjulpet omkring 86% af de personer, der bruger denne behandling, mens svarprocenten for Prozac alene og kognitiv adfærdsterapi alene var 81% hver.

Kombinationsbehandling kan også hjælpe afværge gentagelser. En tre-årig undersøgelse rapporteret i Journal of European Medical Association sporede gentagelser af depression i omkring 200 personer i alderen 60 år eller ældre. Af dem, der har modtaget månedlige interpersonelle terapi og medicin nortriptylin, 80% undgået en gentagelse. I modsætning hertil kun 57% af dem, der fik stoffet alene, 36% af dem, der fik blot terapi, og kun 10% i placebogruppen gjorde samt.

En undersøgelse fra 2004 viste, at en af ​​grundene til terapi og medicin kan supplere hinanden, er, at de har indvirkning på forskellige dele af hjernen. Hvis din depression er mild, forskning tyder dog på, at kombinationsbehandling er ikke bedre end kognitiv adfærdsterapi eller interpersonel terapi alene. Selvfølgelig er det altid fornuftigt at fundere over alle dine muligheder. Hvis en type behandling alene ikke hjælper dig, overveje at prøve kombinationsbehandling.

Børn og unge

Mens nogle mennesker idealiserer barndom, i virkeligheden, børn kan føle sig rystet af udviklingsmæssige ændringer og begivenheder, som de har lidt eller ingen kontrol. Undersøgelser viser, at to ud af hver 100 børn og otte i 100 unge har svær depression.

Mens en fuld-blæst depression oftest starter i voksenalderen, kan dysthymia begynde i barndommen eller teenage år. Selv om en voksen har at have depressive symptomer i mindst to år, før han eller hun er diagnosticeret med dysthymia, børn og teenagere en diagnose stilles efter et år. Når dysthymia vises, før en alder af 21, er mere tilbøjelige til at dukke op senere i livet svære depressive episoder.

I teenageårene, som hos voksne, bipolar lidelse og depression er klart tilsluttet. Så mange som 30% af teenagere, der oplever en episode af svær depression udvikle bipolar lidelse i deres sene teenageår eller begyndelsen af ​​20'erne. Selvom det er sjældent i den tidlige barndom, lejlighedsvis forekommer denne lidelse i ungdomsårene, især i tilfælde, hvor en familie historie af depression eksisterer.

Erkender teenage depression og mani

Hvis du er en forælder til en teenager, kan en liste over depressive symptomer gøre hårene på bagsiden af ​​din hals stigning. Storme, udmattelse, apati, irritabilitet, og hurtig-brand ændringer i appetit og søvn vaner er almindelige hos unge.

Du kan finde dig selv spekulerer på, om et pludseligt tab af interesse for klarinet signaler depression eller blot, at din teenager nu tænker, at spille i skolens band er uncool. Opholder sig op sent og sove indtil middag eller kaste over en interesse til fordel for andre, sandsynligvis ikke signalerer depression. Men konstant udmattelse og en uforklarlig tilbagetrækning fra venner og aktiviteter, et barn engang nød er grund til bekymring.

Fordi depression hos børn og teenagere ofte sameksisterer med adfærdsmæssige problemer, angst eller stofmisbrug, eksperter mener, en bred vifte af potentielle indikatorer, som disse:

 • dårlige resultater i skolen eller hyppigt fravær

 • indsats eller trusler for at køre væk fra hjemmet

 • byger af uforklarlige irritabilitet, råbe eller græde

 • markant stigende fjendtlighed eller vrede

 • misbrug af alkohol, narkotika eller andre farlige stoffer

 • social isolation eller tab af interesse for venner

 • overfølsomhed over for afvisning eller fiasko

 • hensynsløs adfærd.

Mens symptomerne på depressive lidelser hos børn, teenagere og voksne er generelt ens, er der et par ting værd at bemærke. Deprimerede børn ikke handler træg så ofte som deprimerede voksne gør, og deprimerede børn og teenagere er mere tilbøjelige til at blive vist irritabel end trist. Også små børn ofte udtrykker følelser af depression som vage fysiske lidelser, såsom vedvarende mavesmerter, hovedpine og træthed.

Diskuter noget, der vedrører dig med dit barn. Hvis du stadig er bekymret, kan tale med dit barns børnelæge eller vejleder hjælpe.

Hvis en familie historie af bipolar lidelse findes, være særligt på vagt om at se for maniske symptomer. Tegnene på manisk adfærd er ens hos voksne og børn. Men teenagere, der er i en manisk episode kan også

 • taler meget hurtigt

 • være meget let distraheret

 • får meget mindre søvn end sædvanligt, men synes at have den samme mængde energi eller endnu mere

 • har ekstreme humørsvingninger, for eksempel, skiftende mellem irritabilitet, vrede, ekstrem dumhed, eller højt humør

 • hengive sig, tænke, eller beskrive hypersexual adfærd.

Hvis du bemærker disse symptomer, kan dit barns børnelæge hjælpe dig med at beslutte, om at søge professionel hjælp.