Tusgen

Depression, bipolar, og angst: en kamp for fornuften

Therese Borchard

Ved therese Borchard, Annapolis

En psykisk engang fortalte mig, at mit humør uorden var forårsaget af Pitocin bruges til at fremkalde min mors arbejde: Jeg blev tidligt tvunget ud af sikkert sted i livmoderen. Jeg er uenig med hendes logik, fordi min tvillingesøster blev startet ud med mig, og hun er normal. Men jeg tror, ​​jeg kom fra min mors livmoder med en alvorlig bule i mine limbiske SYSTEM-hjernens følelsesmæssige centrum-og korte nogle neurotransmittere.

Symptomer fra et tidligt tidspunkt

Som et barn, jeg led af svær angst og udstillet symptomer på obsessiv-kompulsiv sygdom. Jeg udførte ritualer, såsom at slukke lyset 20 gange, før jeg gik i seng, og besat om ting som hvor min tunge skal placeres, når jeg sluge. Jeg baskede mine arme, da jeg fik ophidset, ligesom et barn med autisme, og jeg blev let overstimuleret og overvældet af lyde og ændringer i lys.

Min depression fortsatte med at morph i en ny bæst med hver fase af udviklingen. I junior high, udviklede jeg en spiseforstyrrelse, i gymnasiet, jeg misbrugte alkohol. Da jeg ankom til Saint Marys College i Notre Dame, Indiana, var jeg nyligt ædru og begyndte behandling for første gang. Det er, når jeg indså alt dette smerte havde et navn: depression.  

Ville medicin hjælpe?

Min terapeut anbefales kraftigt jeg tage nogle antidepressiva, men jeg var stærk modstander. Alle de folk omkring mig-især i 12-trins grupper og ædruelighed cirkler-set psych narkotika som "lykkepiller", en falliterklæring fra det hårde arbejde for inddrivelse fra en afhængighed. Andre overbeviste mig om, at åndelig vækst blev født af indre uro, og at jeg ville vælge en "quick fix", eliminere mulighederne for lektioner og indsigter lært i smerte.

Et år og en halv senere, efter at forske i biologiske grundlag for depression som en fjerde år with student proppe til eksamen, besluttede jeg at prøve en lille dosis af antidepressiva. Min terapeut / læge, og jeg forsøgte et par kombinationer før humpe på den vindende kombination af Prozac og Zoloft. For første gang i mit liv, kunne jeg slappe nok til at have det sjovt. Jeg kunne koncentrere sig om mine studier uden alle de frustrerende forsøg, der endte i tårer, og ædruelighed blev meget lettere at opretholde. Jeg ikke længere higede sprut at stille støj i mit hoved.

Efter college eksamen, jeg nød 10 års mental stabilitet. Yeah!

Fødsel, en trigger

Intet forstyrrer en kvindes biokemi-især hendes binyrer og endokrine systemer, hele hendes hormonelle flow-lignende udformning, transporterer, og at føde et barn. Således moderskab leveret mig til mit mest svær depression.

Kort efter at jeg vænnet mit andet barn, Katherine (nu 6 år), jeg ned i en rystende sted i mit sind, hvor mine tanker var hele tiden forsøger at overbevise mig om at tage mit eget liv. Det syntes, at uanset hvad jeg gjorde, stemmerne fulgt mig overtale mig, at hvile og fred blev kun fundet i døden.

Jeg så seks forskellige psykiatere, hver diagnosticere mig med noget andet: fra borderline personlighed til ADHD. Jeg prøvede 21 medicin-kombinationer, og enhver form for alternativ behandling derude: akupunktur, kraniosakral terapi, yoga, kinesiske urter, magneter, homøopatiske midler, fiskeolie, og så videre. Jeg blev indlagt i et par dage, og tilbragte to måneder i en program delvis-indlæggelse (ambulant), hvilket betyder jeg sov i min egen seng, men deltog i gruppe terapi dagligt samt psych besøg.

Men jeg fik ikke bedre.

En diagnose af bipolar

Endelig, min mand, Erik, og en ven foreslog, at jeg ser et hold af eksperter på Johns Hopkins Mood Disorder Clinic. Efter høringen blev jeg indlagt for anden gang i Johns Hopkins indlæggelse psych enhed, og jeg fandt min nuværende psykiater (nummer syv).

Jeg begyndte efterhånden at acceptere hendes diagnose af bipolar lidelse og til at indse, at jeg havde at gøre med en livstruende stemning lidelse, en, der ville aldrig helt gå væk. Mine symptomer ville få det bedre, ja. Og jeg kunne styre min sygdom med medicin (kombination nummer 23), terapi, en sund kost, regelmæssig søvn, motion og masser af støtte fra venner, familiemedlemmer og kolleger maniodepressive. Men jeg vil altid nødt til at kæmpe for min tilregnelighed.

Ser frem

Ligesom du, jeg er på en rejse. Jeg har lært en hel del i de 39 år, jeg har kæmpet med min hjerne, og jeg ville være glad for at dele nogle af denne viden... og dialoger... med dig. Men jeg vil aldrig ske læring eller tweaking min genopretningsprogram. Det er, hvor eventyret ligger.

Jeg ville ønske, Helen Keller var galt, da hun sagde, "Vi vil aldrig lære at være modig og patienten, hvis der kun var glæde i verden." Men jeg er også stolt af den kvinde, jeg er blevet gennem min kamp med psykisk sygdom.