Tusgen

At leve med depression

At leve med depression

Erkend, at en depressiv lidelse er mere end blues. Uden behandling kan depression vare i uger, måneder, sågar år. Det første skridt er at se din praktiserende læge. Lær mere ›

Kvinder og depression: forståelse kønsforskellen

Alle føler sig bekymrede, angste eller ked af fra tid til anden. Men når en kvinde har en sand mental sundhed lidelse, herunder depression, hun finder det svært at fungere normalt.

"En kvindes unikke biologiske, sociale og kulturelle faktorer kan øge hendes risiko for depression," siger Jack Akester, Ph.D., medlem af bestyrelsen for gruppen Mental Health Europe.

Risikoen er ikke større på grund af en øget sårbarhed, men på grund af de særlige belastninger mange kvinder står over for, siger Dr. Akester.

Disse stressfaktorer omfatter ofte modstridende ansvarsområder på arbejdet og derhjemme, samt omsorgen for børn og gamle forældre.

Alligevel forskning viser, depression kan være forårsaget af en række faktorer:

Lær mere om kvinder og depression ›

Fokusere på at holde humøret op

Du ved, at du skal spise sund mad og få noget motion at føle sig godt tilpas og leve længere. En anden vigtig del til at leve længere, er din mentale sundhed.

God mental sundhed er blot et vigtigt som et godt fysisk helbred. Men vi alle står over for ændringer i livet, der kan udfordre vores følelsesmæssige velbefindende. For eksempel, selvom du altid set frem til pensionsalderen, kan du gå glip af arbejde. Eller måske du har flyttet og du går glip af dine gamle venner.

Uanset hvad der sker i dit liv, gøre din mentale sundhed en prioritet. Du vil føle sig bedre og håndtere stress bedre. Disse ideer kan holde humøret op:

Lære flere måder at holde humøret op ›