Tusgen

Syv gennemprøvede behandlinger for gigt smerter

Arthritis er en generel betegnelse for mere end 100 reumatiske sygdomme. Mere end 46 millioner mennesker rapporterede at have diagnosticeret gigt eller kroniske ledsymptomer i en undersøgelse foretaget af Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC).

Gigt kan påvirke led, muskler, bindevæv, hud og organer. De mest åbenlyse advarselstegn er smerter, hævelse, stivhed eller problemer med at flytte et eller flere led.

Selvom der ikke er nogen kur mod gigt, kan symptomerne behandles effektivt i mange tilfælde. Her er nogle bevist behandlinger:

Den rigtige form for motion

Daglig motion er en vigtig del af arthritis behandling. Det hjælper med at opbygge og bevare muskelstyrke, beskytter leddene fra yderligere stress, og holder dem fleksible. Et effektivt træningsprogram består af disse tre typer øvelser:

  • Range-of-motion øvelser for at holde muskler og led smidige.

  • Aerobe øvelser for at fremme hjerte-kar diseaseing, samlede fitness, og hjælpe med at administrere vægt. Øvelserne bør være lav effekt, såsom gåture, svømning, cykling eller langrend. Cross-uddannelsesprogrammer, der omfatter skånsomme aktiviteter anbefales.

  • Styrke øvelser til at opbygge støtte muskler, så de kan absorbere stress på leddene og holde dem stabile.

Tal med din læge eller fysioterapeut om aktiviteterne inden for hver kategori, der er rigtige for dig.

Vægttabet

Overvægt kan lægge vægt på vægtbærende led og øge slid på brusk, der dæmper leddene. Forskning har fundet en sammenhæng mellem fedme og slidgigt i knæ og hofter. Og fordi overvægtige mennesker ofte er mindre aktive, de er modtagelige for fælles afstivning.

Hvis du er der om 10 pounds eller mere overvægtige, så prøv at slanke ved at udøve, reducere din fedt forbrug, og spise en sund og afbalanceret kost.

Medicin

Målene for behandlinger er til at kontrollere smerte, forbedre funktion og bremse udviklingen af ​​sygdommen. Mange lægemidler anvendes til behandling af arthritis. Disse er de mest almindelige:

  • Analgetika. Disse lægemidler reducerer smerte, men ikke inflammation. Acetaminophen er et smertestillende fås uden recept og er ofte kombineret med andre analgetika. Recept analgetika indbefatter opiater, såsom codein, hydrocodon, oxycodon og propoxyphen-hydrochlorid. Tramadol er et stof, der svarer til opiater, men har mindre potentiale for misbrug og afhængighed.

  • Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID). Disse stoffer lindre smerter og betændelse ved at bremse kroppens produktion af prostaglandiner. De mest almindeligt anvendte over-the-counter (OTC) NSAID aspirin og ibuprofen. Andre NSAID-præparater er naproxen, naproxen natrium og meloxicam. Specifik behandling vil blive fastlagt af din læge baseret på din generelle sundhed og medicinsk historie. Andre stærkere NSAID kan være til rådighed ved recept.

  • Sygdomsmodificerende anti-reumatiske lægemidler. Disse stoffer anvendes til leddegigt og gives kun under en sundhedspleje udbyder nøje overvågning. Eksempler indbefatter leflunomid (Arava ®), hydroxychloroquin (Plaquenil ®), methotrexat og chlorambucil (Leukeran ®), og sulfasalazin (Azulfidine ®).

  • Biologisk respons modifier lægemidler (BRMs). BRMs er lavet af levende organismer, såsom cellekulturer, og de blokere reaktionen af ​​tumornekrosefaktor, et protein i immunsystemet. BRMs er monoklonale antistoffer, der specifikt er målrettet mod tumor-nekrose-faktor, som er forbundet med rheumatoid arthritis og andre autoimmune sygdomme. Disse lægemidler injiceres eller gives intravenøst. Eksempler på disse lægemidler er etanercept (Enbrel ®), infliximab (Remicade ®), adalimumab (Humira ®) og anakinra (Kineret ®). Disse stoffer har været forbundet med en øget risiko for lymfom. På grund af dette, skal de fordele nøje afvejes mod risikoen.

  • To medikamenter specielt til OA i knæet er natriumhyaluronat (Hyalgan ® og Supartz ®) og hylan G-F20 (Synvisc ®). Disse stoffer, der sprøjtes ind i leddet, er væsker ligner et stof, der normalt smører og nærer en joint. De lindre smerter i leddet i seks måneder til et år.

  • Kortikosteroider. Disse potente anti-inflammatoriske medicin yde nødhjælp første omgang, men kan producere generende bivirkninger såsom calcium tab fra knoglerne, vægtøgning, grå stær og abnormiteter i glukose regulering med langvarig brug. Disse er givet kun under en læges nøje overvågning.

Stress reduktion

Forskning har vist, at mennesker med gigt gavn af uddannelsesprogrammer, der lærer dem, hvordan at forblive aktive og praksis smerter og stress management. De får op til 80 procent mere lindring af smerter og fælles ømhed, end de kan få fra at bruge medicin alene.

Varme og kulde

Anvendelse af varme eller kulde kan midlertidigt reducere arthritis smerte. Denne behandling er især nyttigt før og efter træning. De fleste mennesker med gigt reagere mere positivt på kolde pakninger end at varme, når aktiv inflammation producerer svære smerter og hævede led.

Fysisk og ergoterapi

Fysioterapeuter undervise foreskrevne muskel-styrke og rækkevidde-of-motion øvelser. De også lære måder at kontrollere smerte uden medicin. Ergoterapeuter lære, hvordan man bruger selvhjælp enheder, og reducere belastningen på leddene.

Kirurgi

Mennesker med svær leddegigt kan have brug for fælles udskiftning eller fælles resurfacing procedurer udført af en ortopædkirurg.