Tusgen

Allergi medicin: håndkøb

Du kan købe mange medikamenter til behandling af allergi, der ikke behøver en recept. Din læge kan råde dig til at tage nogle af disse. Du kan bruge dem alene eller sammen med receptpligtig medicin. Din behandling vil fungere bedre, hvis du bruger al medicin nøjagtigt som din læge fortæller dig. De to mest almindelige type af OTC allergi medicin er listet nedenfor.

Antihistaminer

Disse er de mest almindelige form for medicin til behandling af allergi. De kan hjælpe med at stoppe nysen og kløe og lindre en løbende næse. De kan tages i pilleform eller som en næsespray. Brug enten type, som anvist af din læge eller på pakningen. Vid, at nogle former for piller kan gøre dig søvnig.

Dekongestanter skrumpe hævede nasal væv.

Dekongestanter

Disse reducerer hævelse af den nasale væv og åbne dine luftveje. De lindre trykket i dine bihuler. De kan tages i pilleform eller som en næsespray. Du kan bruge pillerne for et par dage, når du har brug for. Men ring til din læge, hvis du har brug for dem hver dag i mere end en uge. Brug næsespray når rådgivet af din læge. Overforbrug af decongestant næsespray kan gøre dine symptomer værre.