Tusgen

Bivirkninger og allergiske reaktioner på medicin

Patienter ofte kommentere, "Jeg kan ikke tage nogen medicin. Jeg synes at være allergiske over for alt!" Andre patienter giver deres sundhedspleje udbyder med en lang liste over medicin, som de er allergiske, ofte udelukker enhver rimelig håb om medicinsk behandling for deres sygdom. Og endnu andre er behørigt bekymret bivirkninger, at bemærke, at de hellere ville tage en medicin ", hvis det kommer til at gøre mig søvnig" (eller forårsage mavesår, og så videre). For de fleste mennesker, den manglende evne til at tolerere nogen form for medicin og "globale allergi "til alle lægemidler er medicinske myter.

Medicin allergi og bivirkninger er kritiske spørgsmål til alle patienter og sundhedspersonale. De tegner sig for op til 5 procent af hospitalsindlæggelser i Europa og bidrage til komplikationer under hospitalsophold i en anden 5 procent af indlæggelser. Men mange " allergi "formodes at være farlige er faktisk baseret på forkerte antagelser eller repræsentere bivirkninger helt adskilte fra en allergisk reaktion.

En primer på bivirkninger

Nogle definitioner er i orden, når tænker om medicin og de mulige problemer, de kan forårsage. En sand allergi er en type af bivirkning, hvor immunsystemet synes at overreagere på, hvad den ser som et fremmed stof, og dermed alle narkotikarelaterede allergi er bivirkninger, men ikke alle bivirkninger (også kaldet en intolerance eller bivirkninger) er allergier. I nogle situationer kan det ikke noget.

Hvorvidt et lægemiddel reaktion skyldes en allergi eller intolerance, kan du ønsker at undgå enhver medicin, der forårsager et stort problem for dig. På den anden side, det betaler sig at være forsigtige, før man overvejer selv allergisk over for medicin, der kunne være meget nyttigt for din bestemt sygdom.

Drug allergier. Allergiske reaktioner håndteres af kroppens immunforsvar, der er overvågning og forsvar system, der hjælper os afværge angriberne, såsom infektioner, som kunne give problemer. Medicin eksponering kan føre til flere typer af allergiske reaktioner, der spænder fra en mild udslæt til livstruende åndedrætsbesvær og sænket blodtryk (også kaldet anafylaksi eller anafylaktisk shock).

Heldigvis færre end 5 procent af allergiske reaktioner er alvorlige. I en form for allergisk reaktion, tidligere eksponering for en medicin fører til dannelse af antistoffer (kaldet IgE) - næste gang kroppen ser, at medicin er immunceller (mastceller og basofiler), rettet til at frigive stærke kemikalier, herunder histamin, i omsætning og væv. I de mest alvorlige tilfælde, disse kemiske budbringere provokere nældefeber, kløe, hævelse af læber, luftveje lukning og lavt blodtryk.

Drug intolerance. Meste af tiden, medicin intolerance har intet at gøre med immunsystemet eller en allergisk komponent. Et godt eksempel er de gastrointestinale bivirkninger ( kvalme, mavekramper, diarré ), erythromycin. Op til 25 procent af mennesker udvikler betydelige problemer af denne art på grund af en direkte virkning af antibiotikummet på tarmkanalen, men ingen lægemiddelallergi er involveret. Man kan stadig tage denne medicin, hvis diarré er opstået, for eksempel, kan en lavere dosis af den medicin, eller en anden formulering af det samme antibiotikum være veltolereret. En "nyere generation" antibiotikum i samme familie som erythromycin (såsom clarithromycin) kan også være veltolereret. På den anden side, hvis en betydelig allergisk reaktion (såsom et alvorligt udslæt eller hiven efter vejret) har fundet sted, ville disse andre muligheder være langt mere risikabel, og alle af dem bør undgås.

De involverede risici

Chancen for, at en person ville være allergiske over for flere, uafhængige medicin er små - men ikke umuligt. Tilsvarende er der en afgørende forskel mellem risikoen for en bivirkning, der kan forventes at forekomme i et mindretal af tilfældene, og forventningen om en bivirkning, der er reglen snarere end undtagelsen.

For langt de fleste af lægemidler, er der en chance for, at et problem vil udvikle sig, men at chancen er sjældent høj. Faktisk ville en medicin, der normalt forårsager betydelige problemer langt ud over de forventede fordele være usandsynligt at vinde godkendelse af Food and Drug Administration, og selv hvis det gjorde, ville ingen læge ordinere det.

Når man overvejer et alternativ, er det vigtigt at erkende, at en medicin handling og en bivirkning kan være relateret til hinanden, kan være relateret til hinanden eller kan være ukendt. I forvirrende situationer, når en bestemt medicin virker vital betydning, kan allergi test og endda desensibilisering (hvor der er taget små, men stigende mængder af medicin for at minimere risikoen for en alvorlig reaktion) være berettiget.

Næste gang en medicin anbefales til dig, afveje risici og fordele - herunder ugunstige reaktioner, du måtte have haft med det (eller nogen andre medikamenter) i fortiden. Bekymringer om bivirkninger, som ikke er velbegrundet, kan imidlertid føre dig til at give afkald på en effektiv behandling. Så ikke sværger off en medicin uden først at diskutere med din læge, om du er tilbøjelige til at være allergiske over for det - ellers kan du dreje ned ad en yderst effektiv og acceptabel sikker behandling, og det er også en risiko værd at undgå.