Tusgen

Forståelse reversible demens

Din 75-årige far har altid været sund og aktiv. Men sidst, glemmer han navne og datoer. Og han virker ikke helt som sig selv. Du er bekymret for disse kan være tegn på Alzheimers sygdom, en hjernesygdom. Men disse symptomer kan ikke altid være Alzheimers. Hvis du er bekymret for en elsket en, tale med en mental sundhed professionel. Han eller hun kan hjælpe med at finde kilden til problemet.

Hvad er reversible demens?

Mange faktorer kan forårsage symptomer, der efterligner Alzheimers sygdom. Disse symptomer er kendt som reversible demenssygdomme. I modsætning til Alzheimers sygdom, kan de hærdes med den rette behandling. Nogle faktorer, der kan føre til vendbare demens kan nævnes:

  • Depression. Folk, der er deprimerede føle intens sorg. Som et resultat, kan de virke træt, sløv, og trækkes tilbage.

  • Medicin. Ældre voksne ofte tage en række medikamenter. Sommetider disse medikamenter forblive i kroppen for længe. Eller de kan interagere med hinanden. Dette kan medføre, at nogle mennesker til at blive forvirret og glemsom.

  • Dårlige spisevaner. Ofte kan ældre voksne ikke lyst til at spise. Det kan også være svært for dem at tygge eller fordøje maden. Dette kan føre til dårlig ernæring eller lavt blodsukker. Begge kan påvirke hjernen.

  • Hjerte-eller lungesygdom. Disse problemer kan forhindre hjernen fra at få nok ilt.

  • Sygdomme i skjoldbruskkirtlen eller andre kirtler. Mange kirtler påvirker den måde, folk tænker og føler. Nogle gange er de ikke fungerer som de skal. Dette kan forårsage ændringer i tanke eller humør.

Hvordan kan du hjælpe

Må ikke ignorere mentale ændringer i en forælder eller en anden elskede. Undertiden kan disse ændringer være omvendt. En mental sundhed professionel eller lokal mental sundhed klinik kan hjælpe.