Tusgen

Opkastning

Hvad er opkastning?

Opkastning, også kendt som emesis og kaste op, er kraftig udslyngning af mavens indhold. Opkastning er et almindeligt symptom for en lang række af milde til alvorlige sygdomme, lidelser og sygdomme. Det sker i alle aldersgrupper og befolkningsgrupper og måske eller måske ikke forekomme med kvalme.

Afhængigt af årsagen, kan opkastning begynde pludseligt og forsvinder hurtigt, som i tilfælde af alkoholforgiftning. Opkastning kan også gentage sig over dage, uger eller måneder, såsom opkastning på grund af morgenkvalme eller pancreatitis.

Opkastning kan være et symptom på fordøjelsessystemet lidelser samt lidelser i andre af kroppens systemer.

Opkastning, der er associeret med kranietraume, opkastning af blod, svimmelhed kan, svaghed, eller ændring i bevidsthedsniveau være et symptom på en alvorlig, potentielt livstruende sygdom. Ring 911, hvis du eller nogen du er sammen med erfaringer nogen af disse symptomer.

Symptomer

Hvilke andre symptomer kan opstå med opkastning?

Opkastning kan forekomme med andre symptomer afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom. Symptomer, der ofte påvirker fordøjelseskanalen kan også inddrage andre organ systemer.... Læs mere om opkastning symptomer

ÅRSAGER

Hvad forårsager opkastning?

Sygdomme, der er kendt for at forårsage opkastning omfatter infektion, forgiftning, psykiske sygdomme og malignitet (kræft), inflammation, traumer, obstruktion og andre unormale processer i fordøjelsessystemet, nervesystemet, reproduktive system, kardiovaskulære system, eller endokrine system.... Læs mere om opkastning årsager

Flere artikler