Tusgen

Mavesmerter

Hvad er mavesmerter?

Mavesmerter er nogen smerte eller ubehag, der opstår mellem den nederste bryst og lysken. Almindeligvis benævnt "mave", maven består af mange organer, herunder mave, tarme, lever, galdeblære, pancreas, spiserør, og talrige blodkar. Mavesmerter kan generaliseres, forekommer i hele maven, eller det kan være til stede i et lille område af maven.

Abdominal smerte er et symptom på en bred vifte af milde til alvorlige sygdomme, lidelser og sygdomme, såsom fordøjelsesbesvær, stress, infektion, galdesten, inflammation, intestinal obstruktion, mavesår og kræft. Mavesmerter kan også opstå som en bivirkning af medicin.

Afhængigt af årsagen, kan mavesmerter vare kort, som når det sker fra fordøjelsesbesvær grund af at spise rige fødevarer. Mavesmerter kan også vare i længere tid, som når det er på grund af kronisk pancreatitis, mavekræft, eller gastroøsofageal reflukssygdom ( GERD ). Mavesmerter Langsigtet kan være sammenhængende eller forekommer sporadisk.

Mavesmerter kan beskrives som mild til svær, akut, løbende eller krampe-lignende. Mens de fleste mennesker vil opleve maven smerte i deres levetid, er det sjældent forårsaget af et alvorligt medicinsk problem.

Mavesmerter, der er forbundet med opkastning af blod, blodig afføring, dog svimmelhed, abdominal udspilning, besvimelse, åndenød, eller gulfarvning af huden ( gulsot ), kan være et tegn på en alvorlig, potentielt livstruende sygdom, og bør straks evalueret i en nødsituation indstilling. Hvis din mavesmerter er vedvarende eller får dig til bekymring, skal du kontakte en læge.

Symptomer

Hvilke andre symptomer kan forekomme med mavesmerter?

Abdominal smerte kan ledsage andre symptomer, afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom. Symptomer, der ofte påvirker fordøjelseskanalen kan også inddrage andre organ systemer.... Læs mere om abdominal smerter symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til mavesmerter?

Mavesmerter kan være fra infektion, malignitet, inflammation, traumer, obstruktion og andre unormale processer. Relativt milde sygdomme, såsom fordøjelsesbesvær og stress kan forårsage mavesmerter. Sommetider børn siger, at de har ondt i maven, fordi de forsøger at undgå en stressende eller skræmmende situation som, forsøger at gå glip af skolen for at undgå problemer med kammerater eller venner. Men det er altid vigtigt at overveje og udelukke muligheden af andre årsager.... Læs mere om abdominal smerte årsager

Flere artikler