Tusgen

Kvalme

Hvad er kvalme?

Kvalme er et meget almindeligt symptom, der ofte beskrives som en følelse af kvalme eller wooziness, eller et behov for at kaste op. Kvalme ledsager en bred vifte af milde til alvorlige infektioner, sygdomme, sygdomme og skader, og det forekommer i alle aldersgrupper og befolkningsgrupper.

Symptomerne kvalme kan være kortvarig og forsvinder hurtigt, som i tilfælde af fordøjelsesbesvær. Men symptomer kan også være langvarig eller igen over en periode på dage, uger og måneder, såsom kvalme forårsaget af migræne, kræft, pancreatitis, visse medikamenter, eller krop traumer.

Kvalme opstår med andre symptomer, der påvirker fordøjelsessystemet samt andre organ systemer.

Kvalme i forbindelse med skader i hovedet, blodig afføring, eller opkastning af blod kan være et symptom på en alvorlig, potentielt livstruende sygdom, og bør straks evalueres i en nødsituation indstilling.

Symptomer

Hvilke andre symptomer kan forekomme med kvalme?

Kvalme kan være ledsaget af andre symptomer, afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom. Symptomer, der ofte påvirker fordøjelseskanalen kan også inddrage andre organ systemer.... Læs mere om kvalme symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til kvalme?

Sygdomme, der er kendt for at forårsage kvalme omfatter infektion, forgiftning, malignitet (kræft), inflammation, traumer, obstruktion og andre unormale processer i fordøjelsessystemet, nervøse, reproduktive, hjerte-kar-eller endokrine systemer.... Læs mere om kvalme årsager

Flere artikler