Tusgen

Hypothyroidisme og depression

Chancerne er du kender forskellen mellem lejlighedsvise tristhed og depression. Men her er et faktum, du kan ikke vide: Hypothyroidisme, en fælles skjoldbruskkirtel lidelse, kan forårsage symptomer skelnes fra depression.

De tegn på depression hos voksne omfatter vedvarende tristhed, nedsat glæde og motivation, lavt selvværd, dårlig koncentration og hukommelse, ændrede søvn og appetit, træthed og selvmordstanker.

"Eventuelle voksne oplever depression for første gang skal have deres skjoldbruskkirtel kontrolleret," siger Philip T. Ninan, MD, en psykiater i Atlanta, Ga

Sommerfuglen-formede skjoldbruskkirtlen ombrydes omkring forsiden af ​​dit luftrør i bunden af ​​din hals. Det producerer hormoner, der regulerer stofskiftet og organfunktion. Men der opstår problemer, hvis din skjoldbruskkirtel er underaktiv (hypothyroidisme) eller overaktiv (hyperthyroidisme).

Hypothyroidisme betyder skjoldbruskkirtlen ikke producerer nok thyroid hormon. Kvinder over 35 år, postpartum kvinder, mennesker med Downs syndrom, og de ældre er i højere risiko for at udvikle hypothyroidisme. To almindelige årsager til hypothyroidisme er Hashimoto thyroiditis, en sygdom, hvor kroppens immunsystem angriber skjoldbruskkirtlen, og behandling af en hyperaktiv skjoldbruskkirtel. Visse medikamenter kan påvirke skjoldbruskkirtlen funktion, der forårsager hypothyroidisme.

Tidlige symptomer på hypothyroidisme kan være vanskelige at identificere, fordi de kan have andre end hypothyroidisme årsager. De omfatter altid træthedsfornemmelse, intolerance over for kulde, hovedpine, vægtøgning, forstoppelse og tør hud. Kvinder i den fødedygtige alder kan have problemer med fertiliteten. Hvis det ikke opdages og behandles i de tidlige stadier hypothyroidisme, udvikler andre symptomer. Disse omfatter glemsomhed og koncentrationsbesvær (især for ældre mennesker), depression, tørt, groft hud og hår, hæshed, muskelkramper og svaghed. Hashimotos thyroiditis og andre sygdomme, der påvirker skjoldbruskkirtlen kan forårsage skjoldbruskkirtlen til at forstørre, en sygdom kaldet en struma.

"Hvis man har mistanke om du har symptomer på hypothyroidisme, se din læge," siger Stanley Feld, MD, en endokrinolog i Dallas. Hvis du har et problem, vil din læge udføre en simpel blodprøve, der måler thyreoidea-stimulerende hormon (TSH eller thyrotropin), som er den mest følsomme indikator for hypothyroidisme.

Med hypothyroidisme, siger Dr. Feld, en pille en dag leverer de manglende hormoner, som regel syntetisk fremstillede thyroxin (triiodothyronin). Doseringen justeres for at gøre patient "euthyroid", hvilket betyder at opretholde et niveau af thyreoideahormon, der ville være til stede med et normalt fungerende skjoldbruskkirtel. Behandlingen varierer for andre skjoldbruskkirtlen sygdomme.