Tusgen

Hjælp til ferie blues

Ferien kan være en stressende tid. Festlighederne kan føre til angst i løbet af shopping for venner og familie, at finde tid til sociale forpligtelser, at bekymre sig om ferie gæld, og forsøger at gøre for meget. Du kan omvej fra din daglige rutine, forsømmer korrekt ernæring og regelmæssig motion. Dette pres kan føre til fænomen kendt som ferie depression eller ferie blues.

Vil din ferie være blå?

Ifølge National Mental Health Association (NMHA), depression toppe i løbet af ferien. De urealistiske forventninger til sæsonen, tid og økonomiske pres, manglende kære, og reflektere over tidligere begivenheder som året kommer til en ende alle bidrager.

I løbet af ferien, kan en person opleve depression, ensomhed, sorg, isolation, vrede og unormal søvn. De, der ikke oplever depression kan opleve andre symptomer såsom hovedpine, anspændthed, træthed, overdreven drikkeri og over-spisning.

Det er også almindeligt at føle en ferie svigtet efter ferien er overstået. Den hektiske ferieperioden og følelsen af ​​at være fysisk og følelsesmæssigt drænet kan efterlade dig med følelsen af ​​tab eller frustration, og så der kan blive til blues.

Ferie blues kan variere fra mild sorg i løbet af ferien til svær depression, og de ​​er ofte en normal reaktion på livssituationer.

Uenighed over løbetiden

Ferie blues er ikke en diagnosticerbare klinisk lidelse. I virkeligheden er der ingen enighed blandt mental sundhed eksperter om, hvorvidt det fænomen faktisk eksisterer, fordi der ikke er nogen stigning i antallet af mennesker, der søger mental sundhed tjenester i november og december.

Ferie blues bør ikke forveksles med klinisk depression. Klinisk depression er en lidelse, der kan være nødvendigt at være lettet med medicin, mens ferie blues kan kræve noget så simpelt som en god lytter. Klinisk depression kan imidlertid blive udløst i en række områder på eller lige efter ferien.

Der er også en tendens til at knytte ferie blues med Seasonal Affective Disorder (SAD). SAD, er imidlertid en diagnosticerbare lidelse, der er forbundet med færre timer af sollys i løbet af vinteren. Selv folk med ferie blues også kan være ramt af SAD, de to er ikke direkte relateret. Mennesker med SAD har symptomer på depression, ikke kun i hele feriesæsonen, men også i hele efteråret og vinteren sæsoner.

Holde blues væk

Ferie blues kan lindres med noget så simpelt som at få nok hvile. Folk rent faktisk mister søvn i løbet af ferien og ender shortchanging selv. Konsekvenser af ikke at få nok søvn kan være uklar tænkning, irritabilitet og manglende evne til at håndtere hverdagens stress.

Andre måder at hjælpe med at lette blues er at spise en kost rig på frugt og grøntsager og at begynde at udøve. Også gøre en indsats for at være mere positiv.

Tips til at lette blues

Hvis du oplever ferie blues, så prøv at reducere eller lindre dem ved at gøre disse ting:

  • Tal ærligt med nogen.

  • Begræns alkohol indtag.

  • Hold dig inden for dit normale liv rutine så meget som muligt.

  • Sæt et realistisk budget og derefter holde sig til det.

  • Etablere realistiske mål og forventninger.

  • Må ikke mærke sæsonen som en tid til at helbrede tidligere problemer.

  • Må ikke være bange for at sige nej. Det betyder ikke deltage i fester, når du ikke rigtig har tid, ikke påtage sig forpligtelser, der vil fortrænge din tid og ikke overbelaste dig selv.

  • Find tid til dig selv.

  • Nyd gratis ferieaktiviteter.

  • Prøv at fejre højtiden på en anden måde.

Ferie blues kan være ganske almindeligt, men hvis du føler især ned-for eksempel din søvn eller din appetit er påvirket-kontakte din sundhedspleje udbyder eller besøge National Mental Health Association online på http://www.nmha.org for hjælp og vejledning. Hvis du tænker på selvmord, ringe til din sundhedspleje udbyder det samme.