Tusgen

Hævede lymfeknuder

Hvad er hævede lymfeknuder?

Hævede lymfeknuder er forstørrede lymfeknuder, som er meget små klynger af immunceller, der fungerer som en del af kroppens immunsystem. Der er mere end 600 lymfeknuder i hele kroppen, men dem hyppigst forstørret eller hævede findes i halsen, under hagen, i armhulerne og i lysken.

Hævede lymfeknuder er også kendt som lymfadenitis, lymfadenopati, hævede lymfeknuder, eller hævede kirtler. De kan forekomme i enhver aldersgruppe eller befolkning, men generelt forekommer oftest hos børn.

Din krop er afhængig af lymfesystemet til at kæmpe off bakterier, infektioner og unormale stoffer såsom kræftceller. Lymfeknuder er en vigtig del af kroppens immunsystem. Hævede lymfeknuder kan skyldes infektion, malignitet og autoimmune sygdomme.

Hævede lymfeknuder på grund af en virusinfektion ofte får bedre uden behandling. Men visse infektioner, der skyldes bakterier eller andre patogener brug for lægehjælp. Søge omgående lægehjælp, hvis dine lymfeknuder er blevet hævede i mere end to uger, eller er røde, ømme, hårde, eller uregelmæssig følelse, eller hvis hævelse er stigende.

Symptomer

Hvilke andre symptomer kan forekomme med hævede lymfeknuder?

Hævede lymfeknuder ofte forekomme med andre symptomer, der varierer i sværhedsgrad afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom.... Læs mere om hævede lymfeknuder symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til hævede lymfeknuder?

De mest almindelige årsager til hævede lymfeknuder er virusinfektioner, såsom almindelig forkølelse, og bakterielle infektioner, såsom halsbetændelse. Immunsystemet og visse former for kræft kan også føre til hævede lymfeknuder.... Læs mere om hævede lymfeknuder årsager

Flere artikler